Κόσμος

Ισραήλ: Τοπ μόντελ εναντίον Νετανιάχου και υπέρ των Αράβων συμπολιτών τους!

Για διακρίσεις εναντίον των Αράβων συμπολιτών τους κατηγορούν τον πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου Ισραηλινά τοπ μόντελ και ηθοποιοί.

Η διάσημη ισραηλινή ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή με την ταινία του Χόλιγουντ “Wonder Woman” έχει πλέον ταχτεί ανοιχτά εναντίον του πρωθυπουργού ενόψει των εκλογών του Απριλίου.

“Αγάπησε τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου, είτε είναι δεξιός είτε αριστερός, Εβραίος ή Άραβας”, έγραψε η Γκαντότ στα 28 εκατομμύρια των ακολούθων της στο Instagram.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γκαντότ ξεκίνησε, αρχικά, στρατιωτική καριέρα, η οποία σταμάτησε όταν ήταν 20 ετών. Στα 18 της, ωστόσο, ασχολήθηκε παράλληλα και με το μόντελινγκ, κερδίζοντας το 2004, τον τίτλο της Μις Ισραήλ. Στη συνέχεια, παρακολούθησε μαθήματα νομικής και ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο.

Το 2017 η Γκαλ βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των ηθοποιών του Χόλιγουντ με τα μεγαλύτερα έσοδα. Σύμφωνα με το Forbes οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ξεπέρασαν σε εισπράξεις τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ισραήλ: Πυρά καλλιτεχνών κατά Νετανιάχου

Η Ισραηλινή ηθοποιός θέλησε να απαντήσει σε μια ανάρτηση του Νετανιάχου στο διαδίκτυο ο οποίος επιτέθηκε στην παρουσιάστρια Ροτέμ Σιλά γράφοντας:

“Αγαπητή Ροτέμ μια σημαντική διόρθωση: το Ισραήλ δεν είναι το κράτος όλων των πολιτών του. Σύμφωνα με το Σύνταγμα που ψηφίστηκε από εμάς, το Ισραήλ είναι το κράτος των Εβραίων – και κανενός άλλου”.

Η Ροτέμ Σιλά, που είναι και μοντέλο, είχε επικρίνει νωρίτερα την υπουργό Πολιτισμού Μίρι Ρεγκέβ, η οποία είχε υποστηρίξει ότι μια εκλογική νίκη του αντιπάλου του Νετανιάχου, Μπέντζαμιν Γκαντζ δεν θα ήταν καλό για το Ισραήλ γιατί “αυτός θα σχηματίσει συνασπισμό με τους Άραβες”.

Η Ροτέμ Σιλά έγραψε στους οπαδούς της: “Ποιο είναι το πρόβλημα με τους Άραβες; Κύριε των Ουρανών, υπάρχουν και Άραβες πολίτες σε αυτή τη χώρα. Το Ισραήλ είναι ένα κράτος όλων των πολιτών του και όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι”.

Πρόεδρος Ισραήλ: Δεν υπάρχουν πολίτες 2ης κατηγορίας

Αλλά και ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν συντάχθηκε με τα μοντέλα και επιτέθηκε έντονα στον Νετανιάχου:

“Δεν υπάρχουν πολίτες 1ης κατηγορίας και ψηφοφόροι 2ης κατηγορίας στο Ισραήλ – ως έθνος, το Ισραήλ είναι εβραϊκή δημοκρατία, αλλά όλοι οι πολίτες είναι ίσοι” τόνισε ο Ρίβλιν, καταδικάζοντας την “απαράδεκτη ρητορική εναντίον των Αράβων Ισραηλινών την οποία ακούμε από ορισμένους πολιτικούς”.

Οι Άραβες Ισραηλινοί είναι περίπου το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έχουν ισραηλινό διαβατήριο και πληρώνουν φόρους…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε «μαζεύει» τις συνέπειες της αποχώρησης αμερικανικών στρατευμάτων από τη Ρουμανία – «Αυτό συμβαίνει συνέχεια»
Ο Μαρκ Ρούτε υποβαθμίζει τη σημασία της αμερικανικής απόφασης, την ώρα που οι «υβριδικές επιθέσεις» που αποδίδονται στη Ρωσία πληθαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε
Γαλλία: 5 τραυματίες από την επίθεση με αυτοκίνητο στο νησί Ολερόν – Οι αρχές εξετάζουν ψυχιατρικά κίνητρα
Ένας άνδρας παρέσυρε σκόπιμα πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» τη στιγμή της σύλληψής του – Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο ψυχικής διαταραχής
Το καμένο αυτοκίνητο του άνδρα που χτύπησε πεζούς στο νησί Ολέρον στη Γαλλία