Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Μόνο 6 σοροί έχουν παραδοθεί στις οικογένειες

Μόνο έξι σοροί θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης σε δύο τεμένη από τον νεοναζί Μπρέντον Τάραντ, έχουν παραδοθεί στις οικογένειές τους. Από τους 50 νεκρούς, μόνο οι 12 έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι έχει παραδώσει στις οικογένειές τους έξι σορούς από τα συνολικά 50 θύματα του μακελειού της Παρασκευής σε δύο τεμένη, όμως προειδοποίησε ότι πολλά πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί επισήμως.

Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 50 νεκροψίες, όμως «μόνο 12 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί» επισήμως σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

neazilandia

«Έξι από τα ταυτοποιημένα θύματα έχουν δοθεί στις οικογένειές τους», διευκρίνισε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.

Δυσαρέσκεια στις οικογένειες

Η καθυστέρηση στην παράδοση των σορών των θυμάτων αντιμετωπίζεται με δυσαρέσκεια από τις οικογένειές τους που ήθελαν να θάψουν τους νεκρούς τους μέσα σε 24 ώρες όπως προβλέπεται βάσει των μουσουλμανικών εθίμων.

neazilandia

Η αστυνομία από την πλευρά της επεσήμανε ότι «κατανοεί την ανυπομονησία των οικογενειών μπροστά στην καθυστέρηση που υπάρχει εξαιτίας της διαδικασίας ταυτοποίησης μετά την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής».

neazilandia

Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει την επικοινωνία της με τις οικογένειες και να διασφαλίσει ότι ενημερώνονται επαρκώς για τα όσα γίνονται. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό (…) προκειμένου να δώσουμε τα θύματα στους συγγενείς τους», υπογράμμισε.

Φωτογραφίες Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Daily Mail: Ο serial killer Zodiac και ο δολοφόνος της Black Dahlia είναι το ίδιο άτομο – Το μακάβριο σκίτσο που μοιάζει με ομολογία
Η Daily Mail επικαλείται τα στοιχεία ενός ερευνητή που αποκωδικοποίησε το σκίτσο που έκανε ο βασικός ύποπτος στο νεκροκρέβατό του - Είχε σχέσεις με την ηθοποιό πριν δολοφονηθεί και ακρωτηριαστεί
Black Dahlia
Τραμπ: «Τρομερό ότι δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες του Κλίντον από τον φάκελο του Επστάιν – Πάντα τα πηγαίναμε καλά, τον σέβομαι»
Ο Μπιλ Κλίντον κατηγόρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης για «επιλεκτικές διαρροές» από τον φάκελο που αφήνουν υπονοούμενα χωρίς αποδείξεις
Μπιλ Κλίντον και Τζέφρι Επστάιν