Κόσμος

Νέα τραγωδία στην Κίνα – 5 νεκροί από έκρηξη αερίου σε εργοστάσιο

Πέντε εργάτες έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη που οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου σε εργοστάσιο της επαρχίας Σαντόνγκ, στην ανατολική Κίνα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε χθες Παρασκευή το βράδυ σε εργοστάσιο επεξεργασίας περλίτη –ένα υλικό υφαιστειακής προέλευσης που χρησιμοποιείται κυρίως στην γεωργία– της πόλης Τσινγκζού, σημείωσαν οι δημοτικές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

“Η κύρια αιτία του δυστυχήματος είναι μια διαρροή υγροποιημένου φυσικού αερίου. Μια επιπρόσθετη έρευνα διεξάγεται για να βρεθούν τα πιο ειδικά αίτια”, πρόσθεσαν στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι συνελήφθη ένας υπεύθυνος της επιχείρησης.

Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε μια εβδομάδα μετά την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο της Γιανγκτσένγκ, στην επαρχία Τζιανγκσού, στην ανατολική Κίνα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 78 άνθρωποι και ήταν μια από τις χειρότερες βιομηχανικές καταστροφές που σημειώνονται στην Κίνα τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμάς: Ο Νετανιάχου συνεχίζει να λέει μία «σειρά από ψέματα προσπαθώντας να αποκρύψει την αλήθεια»
Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να καταλάβει τη Γάζα, αλλά να «την απελευθερώσει από τη Χαμάς», κατηγορώντας τους επικριτές του για «παγκόσμια εκστρατεία ψεμάτων»
Μαχητές της Χαμάς
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 10
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6