Κόσμος

Αυξάνεται το εμπάργκο στο Μπρουνέι μετά τη θανατική ποινή σε ομοφυλόφιλους

Μεγαλώνει ο κατάλογος των επιχειρήσεων που διακόπτουν τις σχέσεις του με εταιρείες του Μπρουνέι μετά το νόμο που προβλέπει ποινή θανάτου για τους ομοφυλόφιλους και τους μοίχους.

Το Μπρουνέι υιοθέτησε από τις 3 Απριλίου νέα νομοθεσία που βασίζεται στον ισλαμικό νόμο, τη σαρία, και τιμωρεί την ομοφυλοφιλία, τη μοιχεία και τον βιασμό με θάνατο και την κλοπή με ακρωτηριασμό, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.

Ήδη ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου του Μπρουνέι, ανάμεσα στα οποία είναι το Dorchester στο Λονδίνο και το Beverly Hills στο Λος Άντζελες.

Επίσης η παγκόσμια ταξιδιωτική εταιρεία STA Travel, που ανήκει στον ιδιωτικό, ελβετικό όμιλο Diethelm Keller Group, ανακοίνωσε ότι δεν θα διαθέτει πλέον στους πελάτες της πτήσεις με την κρατική εταιρεία του Μπρουνέι Royal Brunei Airlines.

Μαι από τα ίδια και από την Virgin Australia Airlines, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας μετά την Qantas, διέκοψε μια συμφωνία βάσει της οποίας πρόσφερε φθηνά εισιτήρια με την Royal Brunei Airlines στο προσωπικό της, ενώ η Transport For London (TFL), η εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα συγκοινωνιών του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τις διαφημίσεις που παρουσιάζουν το Μπρουνέι ως τουριστικό προορισμό από το δίκτυο μέσων μεταφοράς της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Deutsche Bank απαγόρευσε από την Πέμπτη στο προσωπικό της να διαμένει στα εννέα πολυτελή ξενοδοχεία που ανήκουν στην εταιρεία Brunei Investment Agency, με τον Στιούαρτ Λίους, διεθυντή της τράπεζας, να δηλώνει πως “οι νέοι νόμοι που υιοθετήθηκαν στο Μπρουνέι παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και έχουμε καθήκον ως εταιρεία να αντιτιθέμεθα στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σάλος για την απαγόρευση πρόσβασης του Καθολικού Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο – «Για λόγους ασφαλείας» λέει ο Νετανιάχου
Έντονες αντιδράσεις από Μελόνι και Μακρόν - Για «έλλειψη σεβασμού» κάνει λόγο Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων - Το σχέδιο του Ισραήλ για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός
Πανάγιος Τάφος
Στενά του Ορμούζ: Οι προτάσεις Τουρκίας, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για το άνοιγμά τους – Κοινοπραξίες και τέλη τύπου Διώρυγας του Σουέζ
Oι χώρες που συμμετέχουν στις συνομιλίες έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις προς την Ουάσινγκτον για την αποκατάσταση της θαλάσσιας κυκλοφορίας
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ 6