Πολιτική

Φλαμπουράρης: “Απαραίτητη η συγκρότηση μετώπου των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων”

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές και όχι μόνο αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

«Κανείς δεν νομιμοποιείται να εμποδίσει τον ελληνικό λαό που μάτωσε όλα αυτά τα χρόνια, να μάθει τι πραγματικά συνέβη και έπεσε η χώρα στα βράχια. Η χρεοκοπία δεν προέκυψε μόνο από πολιτικές αστοχίες, συνυπάρχει αυτονοήτως και η ποινική διάσταση» δηλώνει ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης παραχωρώντας σήμερα συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και τη δημοσιογράφο Γεωργία Σαδανά.

Ο Φλαμπουράρης για τις ευρωεκλογές

Αναφερόμενος στο δίλημμα των επερχόμενων ευρωεκλογών τονίζει πως αυτό είναι ξεκάθαρο «Επιθυμούμε ένα δημιουργικό και δίκαιο αύριο ή την επαναφορά στην νεοφιλελεύθερη κρατικοδίαιτη κλεπτοκρατία;».

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μάλιστα, προσθέτει δε πως η συγκρότηση ενός μετώπου των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, αποτελεί την μοναδική απάντηση στο επικίνδυνα αντιδραστικό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί και κινδυνεύει να συμπαρασύρει ακόμη και τους μετριοπαθείς της δεξιάς και του κέντρου.

Τέλος, ερωτηθείς για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει πως αποτελεί «μεγάλη κατάκτηση το γεγονός ότι για πρώτη φορά απέκτησαν προστασία της στέγης τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι. Κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο μέχρι χθες και εξ όσων γνωρίζω αποτελεί τη μοναδική «εκτροπή» από τη νεοφιλελεύθερη χρηματοπιστωτική ορθότητα»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221