Κόσμος

Ταϊβάν: Τρόμος από τον σεισμό – Συγκλονιστικές στιγμές από τον «χορό» των Ρίχτερ

Από έναν ακόμη μεγάλο σεισμό χτυπήθηκε η Ταϊβάν και οι σκηνές που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας από τον χορό των Ρίχτερ σοκάρουν.

Σκηνές πανικού ακολούθησαν τη στιγμή του μεγάλου σεισμό 6,1 Ρίχτερ που έγινε την Πέμπτη (18.04.2019) στην Ταϊβάν με τις εικόνες να συγκλονίζουν.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν η παραθαλάσσια πόλη Χουάλιεν με τους κατοίκους και τους τουρίστες να βγαίνουν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τον σεισμό είναι συγκλονιστικές. Ένας οδηγός την τελευταία στιγμή κατάφερε να σωθεί καθώς την ώρα που οδηγούσε και σείονταν το έδαφος αποκολλήθηκε βράχος και και «έξυσε» στην κυριολεξία το όχημά του. Το περιστατικό σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο 8 που οδηγεί στο Εθνικό Πάρκο Taroko.

Επίσης ένας ουρανοξύστης δίχως υπερβολή κόπηκε στα δύο από τον μεγάλο σεισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ταϊβαν βρίσκεται στο έλεος του Εγκέλαδου. Το 2016 πάνω από 100 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ τα 7,6 Ρίχτερ του 1999 είχα ως συνέπεια 2000 νεκρούς. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, καθώς βρίσκεται κοντά σε σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες.

https://www.youtube.com/watch?v=mo7layylnzg

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
«Οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ένα ισραηλινό τανκ κάνει ελιγμούς στη Γάζα