Πολιτική

Μητσοτάκης: Αισιοδοξία για Κυπριακό και ευρωεκλογές

Με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής (19.04.2019) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Νίκος Αναστασιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν όλα τα θέματα, φυσικά και το Κυπριακό, με τον πρόεδρο της ΝΔ σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, να τονίζει πως είχε ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις και για το σχέδιο της έκθεσης του γγ του ΟΗΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι επανέλαβε την αμέριστη εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Νίκου Αναστασιάδη και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μια ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κύπρου.

anastasiades mitsotakis

Οι δυο άνδρες συζήτησαν και τις γενικότερες εξελίξεις ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει τη βεβαιότητα πως οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι ΝΔ και ΔΗΣΥ θα πρέπει να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζει.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα, για να επισημάνει πως η Κύπρος έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης, υπό την ηγεσία του κ. Αναστασιάδη.

anastasiades mitsotakis

«Αυτό δεν αμφισβητείται, αν κάνει κάποιος τη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αν δει τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια και δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε νέα αναπτυξιακή τροχιά και αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης θέτοντας ως προτεραιότητά του την επιστροφή στην Ελλάδα των χιλιάδων νέων που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8