Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Εισαγγελική έρευνα για απάτη με δωρεές δήθεν για την ανοικοδόμηση του ναού

Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το κύμα συμπαράστασης που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Έρευνα για “αισχροκέρδεια από συμμορία” κατά προσώπων που απηύθυναν “δολίως” εκκλήσεις για δωρεές δήθεν για να ανοικοδομηθεί η Παναγία των Παρισίων άρχισε σήμερα από την εισαγγελία του Παρισιού που καλεί σε “επαγρύπνηση”.

Η έρευνα άρχισε μετά μια καταγγελία του Ιδρύματος Γαλλικής Κληρονομιάς σε βάρος προσώπων που επιχειρούν να ζητήσουν δολίως δωρεές εξ ονόματός του, μεσούσης της κινητοποίησης για την ανοικοδόμηση του εμβληματικού καθεδρικού ναού στο κέντρο του Παρισιού, που επλήγη από πυρκαγιά το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τα πρόσωπα αυτά με τηλεφωνικές κλήσεις που κάνουν ή με την αποστολή emails καλούν τους παραλήπτες να στείλουν τις δωρεές τους για την Παναγία των Παρισίων μέσω μεταφοράς σε έναν τραπεζικό λογαριασμό του οποίου τα στοιχεία επισυνάπτονται ως συνημμένο.

Η έρευνα που διεξάγεται από το Τμήμα Καταστολής της Εγκληματικότητας (BRDA) της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού “αναμένεται ότι θα επιτρέψει τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών αυτής της απάτης όπως και τον τερματισμό των ενεργειών αυτών”, υπογράμμισε η εισαγγελία.

[read4more]

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Γαλλικής Κληρονομιάς αναφέρει ότι κατήγγειλε στην εισαγγελία του Παρισιού και στη Google μια πλαστή ιστοσελίδα για την Παναγία των Παρισίων που αναπαράγει τα βασικά στοιχεία της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης.

“Το Ίδρυμα σημαίνει συναγερμό στους χρήστες του Διαδικτύου για την ύπαρξη μιας ιστοσελίδας πλαστής συλλογής χρημάτων για την Παναγία των Παρισίων. Η ακόλουθη ιστοσελίδα είναι απάτη: https://donfondation-patrimoine-sauvonsnotredame.weebly.com/”, διευκρινίζει η ανακοίνωση.

“Εδώ οι απατεώνες επανέλαβαν τα βασικά στοιχεία της δικής μας ηλεκτρονικής διεύθυνσης και τα τοποθέτησαν σε διαφορετική σειρά. Αυτό που τους προδίδει είναι η προέκταση στο τέλος της διεύθυνσης του ‘weebly.com’, που είναι η ονομασία μιας πλατφόρμας κατασκευής δωρεάν ιστοσελίδων”, δήλωσε η Λοράνς Λεβί, διευθύντρια για τον Τύπο του Ιδρύματος Γαλλικής Κληρονομιάς.

Την Τετάρτη το Ίδρυμα είχε ανακοινώσει ότι έλαβε ειδοποιήσεις για πολλές οικονομικές απάτες στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Είχε υπογραμμίσει ότι, από την πλευρά του, δεν προέβη σε καμιά τηλεφωνική κλήση, αποστολή e-mail ή επιστολής για τον σκοπό αυτό”. “Όλες αυτές οι διαδικασίες με πρόσχημα την Παναγία των Παρισίων συνιστούν απάτη”, είχε τονίσει.

Και ο υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ εξέφρασε την ανησυχία του για τον πολλαπλασιασμό των ιστοσελίδων που προτείνουν τη χρηματοδότηση της Παναγίας των Παρισίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια