Κόσμος

Γαλλία προς Ιράν: Σεβαστείτε τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Η Γαλλία ζήτησε από το Ιράν να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από την διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα, μετά από την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι θα πάψει να εφαρμόζει ορισμένες από τις δεσμεύσεις της, με το Παρίσι να προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση.

«Η Γαλλία λαμβάνει υπόψη της αυτές τις ανακοινώσεις με ανησυχία. Είναι δεσμευμένη να διασφαλίσει ότι αυτή η συμφωνία, που είναι κρίσιμη για το διεθνές καθεστώς μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και την διεθνή ασφάλεια, θα εφαρμοστεί πλήρως», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ολιβιέ Γκοβίν.

«Είναι σημαντικό να αποφύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που θα εμποδίσει την εφαρμογή των υποχρεώσεων όλων των πλευρών που σήμερα εμπλέκονται σε αυτή τη συμφωνία ή που θα πυροδοτήσει μια κλιμάκωση», συμπλήρωσε.

Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί πλήρως και ότι οι οικονομικοί δίαυλοι και δίαυλοι εξαγωγών του Ιράν θα παραμείνουν ανοιχτοί, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, οι οποίες αφορούν τους τομείς της βιομηχανίας σιδήρου, χάλυβα, αλουμινίου και χαλκού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στους δρόμους χιλιάδες κόσμου κατά της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ - Γιγαντώνεται το κίνημα «No Kings»
Πολλοί δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι φοβούνται πως κινδυνεύει η δημοκρατία στις ΗΠΑ, λιγότερο από εννέα μήνες από την έναρξη της δεύτερης θητείας του Τραμπ στην αμερικανική προεδρία
Διαδηλωτές κατά του Τραμπ στον Λος Αντζελες 5
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία: «Η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμάχων στη Γάζα», προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«Εάν η Χαμάς εξαπολύσει αυτήν την επίθεση, θα ληφθούν μέτρα για την προστασία του λαού της Γάζας και τη διατήρηση της ακεραιότητας της εκεχειρίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση
Μαχητές της Χαμάς 8