Ελλάδα

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για επικίνδυνο σκεύασμα στιγμιαίου καφέ

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, συγκεκριμένο προϊόν που κυκλοφορεί με την μορφή στιγμιαίου ροφήματος σε φακελάκια, περιέχει τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με επίοσημη ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Kopi Jantan Tradisional Nature Herbs Coffee, που κυκλοφορεί με την μορφή στιγμιαίου ροφήματος σε φακελάκια, περιέχει τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη, χωρίς αυτές να δηλώνονται στην επισήμανση του. Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές, συνεχίζει η ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Ανακοίνωση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής

Μόλις πριν λίγες μέρες, με άλλη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης των Ισπανικών Αρχών, προειδοποιούσε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων VOCATIV capsules. Tο προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού έλεγχου που διενεργήθηκε από την Αρμόδια Αρχή της Ισπανίας, το προϊόν περιέχει την φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση. Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρου μη εγκεκριμένου προϊόντος ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Του έδωσαν στίγμα GPS και πήγε να συναντήσει κάποιον» λέει ο θείος του 27χρονου που εντοπίστηκε απανθρακωμένος στη Βοιωτία
Η σύζυγος του 27χρονου, στην κατάθεσή της ανέφερε τα πρόσωπα με τα οποία είχε επαφές το θύμα, ενώ είπε ότι ο ίδιος είχε δεχτεί απειλές στο παρελθόν
Οικοδόμος Βοιωτία