Κόσμος

Αυστραλία: Έχασαν οι Εργατικοί, επιστρέφουν στην εξουσία οι Συντηρητικοί

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αυστραλία Μπιλ Σόρτεν παραδέχτηκε την εκλογική ήττα του, αναγνωρίζοντας ότι το Εργατικό Κόμμα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Μάλιστα, τηλεφώνησε στον συντηρητικό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη στην Αυστραλία.

Διαφαίνεται η επιστροφή της συντηρητικής κυβέρνησης συνασπισμού, σύμφωνα με εκλογικό αναλυτή της ABC TV

Ο συντηρητικός κυβερνητικός συνασπισμός στην Αυστραλία διαφαίνεται ότι ίσως επιστρέψει στην κυβέρνηση, μετά τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι παραμένει αδιευκρίνιστο, αν θα έχει μία απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με την ABC TV.

“Την στιγμή αυτή, διαφαίνεται ουσιαστικά μία επιστροφή της κυβέρνησης Μόρισον,” δήλωσε ο Άντονι Γκριν επικεφαλής εκλογικός αναλυτής της ABC TV.

“Δεν είμαστε σίγουροι σε ποια θέση θα επιστρέψει η κυβέρνηση,” είπε ο ίδιος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, αλλά θα έχει περισσότερες έδρες από την αντιπολίτευση των Εργατικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπενίν: «Η κατάσταση είναι πλήρως υπό έλεγχο» διαβεβαιώνει οι αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
Μετά την επίθεση σε δημόσια κτίρια από ομάδα στρατιωτικών, οι αρχές ανακοινώνουν ότι απέτρεψαν απόπειρα πραξικοπήματος – Ο Πατρίς Ταλόν καλεί τον πληθυσμό σε ψυχραιμία και υπόσχεται ότι οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν
Ένοπλες δυνάμεις αποτρέπουν την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του Μπενίν
Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι με Ζελένσκι – Η Ιταλία θα στείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επανέλαβε την αλληλεγγύη της χώρας της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις και επιβεβαίωσε την αποστολή γεννητριών για την ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνι