Κόσμος

Το Ιράν καταγγέλλει και τρίτο χτύπημα στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ

Ο μόνος εν λειτουργία πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν βομβαρδίστηκε ξανά στις 24 και 17 Μαρτίου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση για τρίτη φορά στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού Μπουσέρ στη διάρκεια του πολέμου αναφέρει ότι δέχθηκε το Ιράν λίγο πριν τις 2 π.μ. του Σαββάτου (28.03.2026).

Ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας του Ιράν (AEOI) τονίζει σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε από ιρανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού Μπουσέρ χτυπήθηκαν ξανά.

Ο μόνος εν λειτουργία πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν, στην πόλη Μπουσέρ «λειτουργεί επί του παρόντος και περιέχει σημαντικές ποσότητες ραδιενεργών υλικών», αναφέρει ο AEOI.

Παρ’ όλα αυτά, «οποιαδήποτε ζημιά σε αυτήν την εγκατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρό πυρηνικό ατύχημα που θα είχε ανεπανόρθωτες συνέπειες για την περιοχή», προστίθεται.

 

 

Ο AEOI είχε δηλώσει ότι ο ίδιος πυρηνικός σταθμός επλήγη στις 24 και 17 Μαρτίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα