Πολιτική

Novartis: Ο Λοβέρδος κατέθεσε μηνύσεις αντί υπομνήματος

Με δήλωση του ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζει πως «η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία».

Ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος είχε κληθεί σήμερα ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας. Η κλήση του κ. Λοβέρδου ήρθε μετά την απόφαση της Βουλής να άρει την ασυλία του μετά από σχετικό αίτημα της Εισαγγελέως Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Ο κ. Λοβέρδος διευκρινίζει στη δήλωση του πως αντί υπομνήματος κατέθεσε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς τις επτά μηνύσεις, που έχει ασκήσει «κατά των ψευδομαρτύρων της πολιτικής σκευωρίας «Novartis», κουκουλοφόρων και μη», καθώς και τις τρεις σχετικές με αυτή τη δυσώδη υπόθεση αγορεύσεις μου στην Ολομέλεια της Βουλής».

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρει «στις μηνύσεις και τις αγορεύσεις μου καταγράφονται ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης. Εξηγήσεις θα δώσουν αυτοί και μόνον αυτοί. Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα που αποτελεί, όπως από την πρώτη στιγμή είχα εξαγγείλει, Κυλώνειο Άγος για τη χώρα μας, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους. Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα: Σταθερότητα, ανάπτυξη και ανθεκτικότητα οι προτεραιότητες
Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup, εξετάστηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup μπορούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την καθιερωμένη συνεργασία τους
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup
«Από την ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕ ,στην αυλή του Σημίτη, μετά στο γραφείο του Παπανδρέου και ύστερα στην άυλη του Βενιζέλου κλείνοντας τον πασοκικό του κύκλο ανέλιξης», γράφει μεταξύ άλλων
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup 22
Παύλος Μαρινάκης: «Η Ελλάδα του φραπέ ανήκει στο παρελθόν» – «Ο κ. Ανδρουλάκης πήγε να παίξει το παιχνίδι της κουμπαριάς»
«Τουλάχιστον ας πάρει το μάθημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή ημέρα, ότι πολιτική με οικογενειακή ή ευθύνη της κουμπαριάς δεν γίνεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης