Μπορείτε στην πίτα σας να χρησιμοποιήσετε κόκκινες φακές που μαγειρεύονται πιο εύκολα κι επίσης δε χρειάζονται τόσο μούλιασμα όσο οι κανονικές.
Επίσης, οι αγκινάρες Ιεροσολύμων θυμίζουν πολύ στη γεύση τις κανονικές αγκινάρες αλλά είναι πιο σκληρές κι έχουν την υφή πατάτας.
Εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμες έχουν και πολλά οφέλη κυρίως του συστατικού Ινουλίνη που περιέχουν, η οποία είναι προβιοτικό και αυξάνει τη κινητικότητα του εντέρου γεγονός που βοηθά να απομακρύνουμε τις τοξίνες από το σώμα.
Επίσης περιέχουν ικανή συγκέντρωση σιδήρου, μια κούπα αγκινάρες Ιεροσολύμων παρέχουν το ¼ των ημερήσιων αναγκών σιδήρου, ενώ περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από άλλα λαχανικά.
Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή στο dogma.gr