Κόσμος

Επικεφαλής εκκλησίας πίσω από trafficking και βιασμούς παιδιών

Το «Φως του Κόσμου», η εκκλησία που είχε δημιουργήσει ο 50χρονος Νάασον Χοακίν Γκαρσία, έκρυβε τελικά πολύ σκοτάδι «μέσα» της. Έκρυβε βιασμούς, trafficking, κακοποιήσεις. Όλα από τον επικεφαλής της.

Ο Νάασον Χοακίν Γκαρσία, επικεφαλής της εκκλησίας «La Luz del Mundo» («Το φως του κόσμου») που εδρεύει στο Μεξικό, συνελήφθη τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και κατηγορείται για εγκλήματα όπως trafficking, παραγωγή παιδικής πορνογραφίας και βιασμό ανηλίκου.

Το 19σελιδο κατηγορητήριο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εισαγγελικές αρχές της Καλιφόρνια αναφέρει ότι ο Γκαρσία ήταν γνωστός ως «ο Απόστολος» και τα παιδιά της εκκλησίας μάθαιναν ότι αν τον παράκουγαν, αψηφούσαν τον Θεό.

Τρεις ανήλικοι και μία ενήλικη γυναίκα κακοποιήθηκαν, με ένα παιδί και μία γυναίκα να έχουν πέσει θύματα βιασμού. Άλλοι αναγκάστηκαν να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις και αισθησιακούς χορούς για τον Γκαρσία «φορώντας πολύ λίγα ρούχα», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

https://www.facebook.com/LaLuzDelMundo.org/photos/a.10156781603474297/10156781605214297/?type=3&theater

Ο Γκαρσία και οι συγκατηγορούμενοι του κατηγορούνται πως διέπραξαν συνολικά 26 εγκλήματα στη νότια Καλιφόρνια σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών. Τα ονόματα των θυμάτων δεν αποκαλύπτονται.

Συγκατηγορούμενοι του Γκαρσία είναι η Αλόντρα Οκάμπο, η Αζαλέα Ράνγκελ Μελέντες και η Σουζάνα Μεδίνα Οαχάκα, που συνδέονται με την εκκλησία La Luz del Mundo. Η Οκάμπο και η Οαχάκα έχουν συλληφθεί, ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί εναντίον της Μελέντες.

Η εκκλησία «La Luz del Mundo», με περισσότερους από ένα εκατομμύριο πιστούς παγκοσμίως, υπερασπίστηκε τον επικεφαλής της, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες σε βάρος του Γκαρσία.

«Ο Απόστολος του Ιησού Χριστού, ο αδελφός Νάασον Χοακίν Γκαρσία, συμπεριφερόταν πάντα με πλήρη σεβασμό προς τον νόμο, τους θεσμούς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

Η εκκλησία ανέφερε ότι εμπιστεύεται το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ψευδείς κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης 1