Κόσμος

Νέα τραγωδία στην Κίνα – Κατέρρευσε στοά ανθρακωρυχείου

Εννέα νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός ενός νέου δυστυχήματος σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα. Η τραγωδία σημειώθηκε όταν κατέρρευσε στοά ανθρακωρυχείου στην επαρχία Τζιλίν (βορειοανατολικά).

Η κατάρρευση τμήματος του ορυχείου στην Κίνα προκάλεσε ασθενή σεισμό! Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν σεισμική δόνηση 2,3 βαθμών, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Αρκετοί ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν εξαιτίας του δυστυχήματος, που σημειώθηκε περίπου στις 20:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμέσως μετά την κατάρρευση δόθηκε διαταγή να αρχίσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία ολοκληρώθηκε. Διενεργείται έρευνα από τις αρχές για να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας στο ορυχείο που διαχειρίζεται στην εταιρεία Jilin Longjiabao Mining.

Οι αρχές διευκρίνισαν ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και οι ζωές τους δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνά στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι αρχές για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασιακής ασφάλειας σε αυτά και τις εκστρατείες πάταξης των παράνομων ανθρακωρυχείων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία τα οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα η κινεζική δημόσια υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια στα ανθρακωρυχεία, 375 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα αυτού του είδους το 2017, αριθμός μειωμένος κατά 28,7% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δεν πάτησε το «κουμπί» κατά του Ιράν, ανέστειλε για δύο εβδομάδες τις επιθέσεις, δεκτό το σχέδιο του Πακιστάν για παράταση στο τελεσίγραφο
Ο Τραμπ «παγώνει» τους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν με τον όρο να ανοίξουν, άμεσα, τα Στενά του Ορμούζ - Τη συμφωνία εκεχειρίας αποδέχθηκε και ο Νετανιάχου - Την Παρασκευή στο Ισλαμαμπάντ αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ
Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την υγεία του Τραμπ μετά τις ακραίες δηλώσεις για το Ιράν: «Έχει άνοια;»
Οι συχνά αντιφατικές τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου πυροδοτούν πολιτική σύγκρουση στην Ουάσιγκτον, με επικριτές του να μιλούν ακόμη και για προσφυγή στην 25η Τροπολογία
Ντόναλντ Τραμπ 8