Κόσμος

Βρετανία: “Ο Μπόρις Τζόνσον είναι δειλός επειδή αποφεύγει το debate” δηλώνει ο Χαντ

Επίκαιρος και... στην Βρετανία είναι ο Νίκος Αλέφαντος και η ατάκα του "ντιμπέι ρε", με το οποίο ζητούσε από τον Αντώνη Σαμαρά να αναμετρηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό γιατί ο Τζέρεμι Χαντ, ένας από τους δύο υποψήφιους διαδόχους της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, χαρακτήρισε σήμερα δειλό τον αντίπαλό του Μπόρις Τζόνσον επειδή αποφεύγει την πρόσωπο με πρόσωπο δημόσια αντιπαράθεση για το Brexit.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

“Σε ό,τι αφορά τα ντιμπέιτ είναι δειλός”, είπε ο ΥΠΕΞ Χαντ. “Είναι δειλία να μην εμφανίζεσαι σε ένα ντιμπέιτ πρόσωπο με πρόσωπο”.

Ο 52χρονος Χαντ χαρακτήρισε ασέβεια το ότι ο Τζόνσον απέρριψε την ευκαιρία για μια τηλεμαχία πρόσωπο με πρόσωπο στην τηλεόραση του Sky. “Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι σκοπεύεις να κάνεις και πρέπει να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Υπόσχομαι στον Μπόρις Τζόνσον την μάχη του αιώνα και θα την υποστεί και θα χάσει”.

Τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής η αστυνομία κλήθηκε να μεταβεί στο σπίτι του Τζόνσον από γείτονες που άκουσαν φωνές και έντονο καυγά ανάμεσα σε εκείνον και την σύντροφό του. Ο Τζόνσον αρνήθηκε να εξηγήσει το περιστατικό και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν συντρέχει λόγος για την λήψη μέτρων.

Ο Χαντ υποστήριξε ότι η προσωπική ζωή του Τζόνσον δεν ενδιαφέρει αλλά ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξηγούν τις θέσεις του για το Brexit και ειδικά τι θα έκανε ένας νέος ηγέτης αν οι βουλευτές προσπαθούσαν να ‘βουλιάξουν’ μια νέα κυβέρνηση που θα κατευθυνόταν προς μια έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

“Αν η βουλή δεν αποσύρει από το τραπέζι το σενάριο του καμία συμφωνία πριν από τις 31 Οκτωβρίου θα ζητήσει ο Μπόρις βουλευτικές εκλογές; Θεωρώ ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές”, είπε ο Χαντ.

“Θα επιδιώξω καλύτερη συμφωνία με την Ε.Ε”

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα επιδιώξει μια καλύτερη συμφωνία από την ΕΕ για έξοδο ως τις 31 Οκτωβρίου και ότι αν είναι απολύτως απαραίτητο η χώρα θα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία. Αν η βουλή αποσύρει το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία θα πρέπει να δοθεί παράταση. “Στην περίπτωση αυτή, συνεχίζεις να διαπραγματεύεσαι. Θέλω να αποχωρήσουμε ως τις 31 Οκτωβρίου αλλά αν η βουλή το αποτρέψει, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να σεβαστεί τον νόμο”.

Πάντως, ο Τζόνσον επανέλαβε σήμερα ότι θα επιδιώξει αποχώρηση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

Ερωτηθείς για το ποιό είναι το μεγαλύτερο ατόπημα που έχει διαπράξει ο Χαντ απάντησε: “Όταν έκανα τουρισμό με το σακίδιο στην πλάτη ανά την Ινδία δοκίμασα μια φορά ένα bhang Lassi -το οποίο είναι ένα είδος ροφήματος με κάνναβη–αυτό είναι το μεγαλύτερο ατόπημα που είμαι έτοιμος να ομολογήσω”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ