Χωρίς κατηγορία

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Βαρθολομαίου – Ιμάμογλου

Οικουμενικός Πατριάρχης: Καλοπροαίρετος άνθρωπος ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Ιμάμογλου: διαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Κωνσταντινούπολη μέσω του Πατριαρχείου αποτελεί το κέντρο μιας θρησκείας παγκόσμιας εμβέλειας. Σε θερμό κλίμα η συνάντηση των δύο ανδρών.

Το νέο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (4/7) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μετά το πέρας της μισάωρης συνάντησης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους: «Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί το κέντρο της ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το Φανάρι δεν είναι απλώς ένας θεσμός, αλλά συμβάλλει σημαντικά στον πολιτισμό και την κουλτούρα ανά τους αιώνες. Επισκέφτηκα το δήμαρχο για να τον συγχαρώ. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν για την εορτή των Χριστουγέννων στο Πατριαρχείο. Ζητούσαμε και ζητούμε την προσοχή του δημάρχου στα θέματά μας αλλά και της κοινότητας. Είμαστε ευγνώμονες που το ραντεβού μας έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Πορεία διαμαρτυρίας των εργαστηριακών γιατρών στο κέντρο της Αθήνας – «Φτάνει πια η αδικία, το clawback είναι υφαρπαγή»
«Όλα τα εργαστήρια της χώρας, ακτινολόγοι και μικροβιολόγοι, έχουμε έρθει στην Αθήνα. Θέλουμε να βροντοφωνάξουμε» λέει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριακών Ιατρών
πορεία