Ελλάδα

Πανελλήνιες 2020: Άνοιξε η δοκιμαστική εφαρμογή Α’ δήλωσης προτίμησης

Στη διάθεση των μαθητών της Γ' Λυκείου το έτος 2019 -2020, είναι πλέον η πλατφόρμα για την Α' δήλωση προτίμησης τμημάτων από την οποία θα προκύψουν τα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τις Πανελλήνιες 2020.

Η εφαρμογή (https://a-dilosi.it.minedu.gov.gr/) σε αυτή τη φάση έχει το σκοπό της επίδειξης, για την εξοικείωση των μαθητών με το νέο σύστημα στις Πανελλήνιες 2020.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, όσοι μαθητές επιθυμούν να εισέλθουν στη δοκιμαστική εφαρμογή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς εξετάσεων 20000011, 20000012, 20000013 και 20000014 για τα επιστημονικά πεδία 1, 2, 3 και 4 αντίστοιχα. Για όλους αυτούς τους κωδικούς εξετάσεων ο κωδικός ασφαλείας είναι “123”.

Πανελλήνιες 2020 – Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

1. Η υποβολή της Α’ δήλωσης είναι υποχρεωτική, ακόμα κι αν ο υποψήφιος δεν ενδιαφέρεται για πρόσβαση σε Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης (ΤΕΠ). Αν δεν την υποβάλει, χάνει το δικαίωμα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ακόμα και μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.

2. Οι επιλογές δεν είναι δεσμευτικές. Η Α’ δήλωση προσφέρει τη δυνατότητα εισαγωγής σε κάποιο τμήμα χωρίς εξετάσεις, αλλά ο υποψήφιος διατηρεί το δικαίωμα τον ερχόμενο Φεβρουάριο να αρνηθεί το ΤΕΠ που μπορεί να δήλωσε και να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στην περίπτωση αυτή η Α’ δήλωση παύει να ισχύει.

3. Πριν γίνει η επιλογή τμημάτων θα πρέπει τα ατομικά στοιχεία να είναι σωστά.

4. Στην Α’ δήλωση ο υποψήφιος μπορεί να εντάξει από 1 μέχρι 10 τμήματα.

5. Η σειρά προτίμησης δεν έχει σημασία.

6. Μέχρι την οριστικοποίηση της δήλωσης (και εφόσον δεν έχει εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής), μπορούν να γίνουν όσες αλλαγές ο υποψήφιος θέλει.

7. Η οριστικοποίηση της Α’ δήλωσης πρέπει να γίνει μέσα στην οριζόμενη προθεσμία.

8. Σύντομα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας Α’ δήλωσης, οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν αν στις επιλογές τους υπάρχουν ένα ή περισσότερα ΤΕΠ και ποια είναι αυτά. Τα ΤΕΠ δεν είναι προκαθορισμένα. Το αν κάποιο τμήμα θα χαρακτηριστεί ΤΕΠ εξαρτάται από το πόσοι/ες υποψήφιοι/ες θα το περιλάβουν στην Α’ δήλωση. Αν το περιλάβουν λιγότεροι από τους εισακτέους, τότε χαρακτηρίζεται ΤΕΠ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εμφανίστηκε ο 20χρονος που αναζητούνταν για τη δολοφονία του Κλεομένη στην Καλαμαριά - Απολογείται την Παρασκευή
Εμφανίστηκε αυτοβούλως και μετά αφέθηκε ελεύθερος - Για τη δολοφονία έχει ήδη προφυλακιστεί ο 19χρονος φίλος του θύματος και ο 23χρονος που μαχαίρωσε τον Κλεομένη
Ο 20χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά
Συνελήφθη ο 54χρονος για τις δολοφονίες της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου - «Πέθαναν από φυσικά αίτια», ισχυρίστηκε
Αποκάλυψε στους αστυνομικούς πως έφυγαν από τη ζωή πριν από 3 μήνες και απλά τοποθέτησε τις σορούς στο συγκεκριμένο δωμάτιο για να κρύψει τον θάνατό τους
Διαμέρισμα
Fuel Pass και ψηφιακές απάτες: Γιατί τα παραπλανητικά SMS ήρθαν για να μείνουν – Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την επικαιρότητα
Πρόκειται για ένα διαρκές «παιχνίδι γάτας και ποντικιού», όπου κάθε τεχνολογικό φράγμα που υψώνεται, αργά ή γρήγορα δοκιμάζεται και παρακάμπτεται
Scam
Στη φυλακή ο Χρήστος Μαυρίκης για δωροδοκία δικαστή – Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια χωρίς αναστολή 
Τι κατέθεσε ο ανώτατος δικαστής και παραλήπτης της επιστολής Μαυρίκη - «Του εξήγησα ότι δεν παραλαμβάνω φακέλους και ότι πρέπει να απευθυνθεί στη γραμματεία. Τελικά ήρθε στο γραφείο και μου παρέδωσε τον φάκελο»
O Χρήστος Μαυρίκης 8