Κόσμος

Βενετία: Παρά τρίχα νέο ατύχημα με κρουαζιερόπλοιο! Video

Έναν μήνα μετά το ατύχημα με τέσσερις τραυματίες, ένα ακόμη μόλις που αποφεύχθηκε με "πρωταγωνιστή" πάλι ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa, μήκους 300 μέτρων και χωρητικότητας σχεδόν 3.000 ατόμων, έβγαινε από τη λιμνοθάλασσα στη Βενετία το βράδυ της Κυριακής (7.7.2019) την ώρα που επικρατούσαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, με βροχή και ισχυρούς ανέμους, με τη βοήθεια ρυμουλκών, όπως δείχνει το βίντεο που ανάρτησε ο Βενετσιάνος καλλιτέχνης και συγγραφέας Ρομπέρτο Φερούτσι στον ιστότοπό του.

Εξαιτίας μάλλον της κακοκαιρίας το κρουαζιερόπλοιο πέρασε ξυστά από μία θαλαμηγό η οποία ήταν δεμένη κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, προκαλώντας πανικό στους επιβαίνοντες.

Τα μέλη του πληρώματος του γιωτ, που ήταν μήκους 50 μέτρων αλλά έμοιαζε μικροσκοπικό δίπλα στο κρουαζιερόπλοιο, πήδηξαν από το σκάφος στην αποβάθρα, μετέδωσε το πρακτορείο AGI.

Τελικά το ρυμουλκό κατάφερε να απομακρύνει το Costa Deliziosa από το γιωτ και να το κατευθύνει προς την έξοδο της λιμνοθάλασσας χωρίς άλλα προβλήματα.

https://twitter.com/notizieeuropa/status/1148199989782466560

Βενετία: Συγκρουόμενα κρουαζιερόπλοια

Ωστόσο αυτό το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερες από πέντε εβδομάδες έπειτα από ένα άλλο ατύχημα με κρουαζιερόπλοιο το οποίο προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων και πάλι στη Βενετία.

Εξαιτίας βλάβης στη μηχανή του το MSC Opera, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και 2.680 επιβάτες και βρισκόταν στο κανάλι της Τζιουντέκα, έπεσε στις αρχές Ιουνίου πάνω σε αποβάθρα και στη συνέχεια σε ένα τουριστικό πλοίο που ήθελε να δέσει εκεί.

Τα ατυχήματα αυτά έχουν φέρει και πάλι στη δημοσιότητα τις έντονες επικρίσεις πολλών για τις ζημιές που προκαλούν στην Βενετία – η πόλη και η λιμνοθάλασσα της οποίας περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco – και στο εύθραυστο οικοσύστημά της τα κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με οικολόγους ακτιβιστές, τα κρουαζιερόπλοια συμβάλλουν στη διάβρωση των θεμελίων της πόλης.

Τον Νοέμβριο του 2017 η Ιταλία υιοθέτησε ένα σχέδιο ανάπτυξης της λιμνοθάλασσας προκειμένου να στηριχθεί η επικερδής βιομηχανία των κρουαζιερόπλοιων, απαγορεύοντάς τους ωστόσο να διασχίζουν πλέον την πόλη μέσω του καναλιού της Τζιουντέκα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2