Κόσμος

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εργασίας, Αλεξάντερ Ακόστα για το σκάνδαλο Επστάιν

Ο υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ, Αλέξάντερ Ακόστα ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο Επστάιν.

Ο Αλεξάντερ Ακόστα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε, πριν από μία και πλέον δεκαετία, την υπόθεση του χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

“Τηλεφώνησα στον πρόεδρο (Ντόναλντ Τραμπ) σήμερα το πρωί για να του πω ότι σκεφτόμουν πως η παραίτηση ήταν το καλύτερο πράγμα που είχα να κάνω”, είπε ο Ακόστα μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου, έχοντας στο πλευρό του τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

“Ο Άλεξ Ακόστα ήταν πολύ καλός υπουργός Εργασίας”, σχολίασε από την πλευρά του ο Τραμπ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ ο Άλεξ Ακόστα κατηγορήθηκε ότι το 2008, την εποχή που ήταν ομοσπονδιακός εισαγγελέας στη Φλόριντα, διαπραγματεύτηκε μια πολύ ευνοϊκή συμφωνία με τον Επστάιν. Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας συνελήφθη και πάλι την περασμένη εβδομάδα, αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών. Εφόσον κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 45 ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa