Κόσμος

Φρίκη στη Βραζιλία: Σφαγές και αποκεφαλισμοί σε φυλακή! Στους 52 οι νεκροί

Πάνω από 50 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους σε εξέγερση σε φυλακές της Βραζιλίας. Κατά τη διάρκεια της σύρραξης ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες αποκεφαλίστηκαν 16 άνθρωποι!

Τουλάχιστον 52 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια εξέγερσης στη φυλακή της Αλταμίρα, στην Πολιτεία Παρά της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα 16 από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν. “Επρόκειτο για μια σύγκρουση μεταξύ μελών αντιπάλων συμμοριών. Δύο φύλακες κρατήθηκαν όμηροι, όμως έχουν ήδη απελευθερωθεί”, εξήγησε μια εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Παρά.

Η εξέγερση ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί (13.00 ώρα Ελλάδας) και τελείωσε το μεσημέρι.

Στα τέλη Μαΐου, 55 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε πολλές φυλακές της Αμαζονίας. Στις αρχές του 2017, σε παρόμοια επεισόδια έχασαν τη ζωή τους περίπου 100 άνθρωποι μέσα σε έναν μήνα – οι περισσότεροι σφαγιάστηκαν ή αποκεφαλίστηκαν.

Οι σφαγές αυτές αποδίδονται από τις αρχές στον πόλεμο μεταξύ αντιπάλων καρτέλ ναρκωτικών. Η βόρεια Βραζιλία είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή για τη μεταφορά κοκαΐνης που προέρχεται από τις γειτονικές παραγωγούς χώρες, όπως η Κολομβία, η Βενεζουέλα και η Βολιβία.

Το 2016 κρατούνταν σε φυλακές της Βραζιλίας 727.000 άνθρωποι, ενώ η χωρητικότητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ανέρχεται μόλις στις 368.000 θέσεις, σε μια χώρα 210 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν