Κόσμος

Φρίκη στη Βραζιλία: Σφαγές και αποκεφαλισμοί σε φυλακή! Στους 52 οι νεκροί

Πάνω από 50 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους σε εξέγερση σε φυλακές της Βραζιλίας. Κατά τη διάρκεια της σύρραξης ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες αποκεφαλίστηκαν 16 άνθρωποι!

Τουλάχιστον 52 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια εξέγερσης στη φυλακή της Αλταμίρα, στην Πολιτεία Παρά της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα 16 από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν. “Επρόκειτο για μια σύγκρουση μεταξύ μελών αντιπάλων συμμοριών. Δύο φύλακες κρατήθηκαν όμηροι, όμως έχουν ήδη απελευθερωθεί”, εξήγησε μια εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Παρά.

Η εξέγερση ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί (13.00 ώρα Ελλάδας) και τελείωσε το μεσημέρι.

Στα τέλη Μαΐου, 55 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε πολλές φυλακές της Αμαζονίας. Στις αρχές του 2017, σε παρόμοια επεισόδια έχασαν τη ζωή τους περίπου 100 άνθρωποι μέσα σε έναν μήνα – οι περισσότεροι σφαγιάστηκαν ή αποκεφαλίστηκαν.

Οι σφαγές αυτές αποδίδονται από τις αρχές στον πόλεμο μεταξύ αντιπάλων καρτέλ ναρκωτικών. Η βόρεια Βραζιλία είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή για τη μεταφορά κοκαΐνης που προέρχεται από τις γειτονικές παραγωγούς χώρες, όπως η Κολομβία, η Βενεζουέλα και η Βολιβία.

Το 2016 κρατούνταν σε φυλακές της Βραζιλίας 727.000 άνθρωποι, ενώ η χωρητικότητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ανέρχεται μόλις στις 368.000 θέσεις, σε μια χώρα 210 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερώσει από πριν τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο για την επίθεση στο Ιράν αλλά όχι τους Δημοκρατικούς
Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο ειδοποιήθηκαν εκ των προτέρων για τους βομβαρδισμούς. Δεν συνέβη το ίδιο και με τους Δημοκρατικούς συναδέλφους τους
Το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ για την αμερικανική επίθεση στο Ιράν
Διάγγελμα Τραμπ: Αν το Ιράν δεν κάνει ειρήνη, οι μελλοντικές επιθέσεις θα είναι πολύ ισχυρότερες και πολύ πιο εύκολες
«Το Ιράν - ο νταής της Μέσης Ανατολής - πρέπει τώρα να κάνει ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι οι βασικές εγκαταστάσεις πυρηνικού εμπλουτισμού της Τεχεράνης έχουν εξαλειφθεί πλήρως
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνει διάγγελμα, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς, τον Υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο και τον Υπουργό Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ