Κόσμος

Κροατία: Διαψεύδει η πρόεδρος τις δηλώσεις κατά της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης

Διέψευσε η πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ Κιτάροβιτς, το δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας, βάσει του οποίου φέρεται να δήλωσε, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Ισραήλ με τον πρόεδρο της χώρας, Ρεουβέν Ριβλίν, ότι η Βοσνία - Ερζεγοβίνη «ελέγχεται από το στρατιωτικό Ισλάμ» και «από ορισμένες απόψεις έχει καταληφθεί από ανθρώπους που έχουν δεσμούς με το Ιράν και τρομοκρατικές οργανώσεις».

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Κροατίας διέψευσε κατηγορηματικά το σχετικό δημοσίευμα της «Jerusalem Post», λέγοντας τα εξής: «Απολύτως, όχι. Επαναλαμβάνω πως δεν είπα κάτι τέτοιο. Με τον πρόεδρο Ρούβεν Ρίβλιν συζητήσαμε στο πλαίσιο αυτού που πάντα λέω για τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και τους γείτονές μας […] το οποίο είναι πως επιθυμώ να δω όλους τους γείτονές μας μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το συντομότερο δυνατό».

Το δημοσίευμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κατά της κ. Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς από την πλευρά του Σαράγεβο, με τους εκπροσώπους Κροατών και Μουσουλμάνων στη συλλογική προεδρία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Ζέλικο Κόμσιτς και Σεφίκ Τζαφέροβιτς αντίστοιχα, να λένε χαρακτηριστικά πως ασταθής δεν είναι η Βοσνία αλλά η ίδια η πρόεδρος της Κροατίας. Μάλιστα, ο κ. Τζαφέροβιτς την κατηγόρησε ότι «επαναλαμβάνει ψέματα που διαδίδουν την ξενοφοβία» και πως η Κροατία ακολουθεί μια «φασιστική πολιτική» απέναντι στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

«Επαναλαμβάνω, δεν είπα κάτι τέτοιο. Και απορρίπτω αυτούς τους ισχυρισμούς που συγκρίνουν την Κροατία με τον φασισμό ή ένα φασιστικό κράτος», απάντησε η κ. Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς, λέγοντας πως πρόκειται για ανοησίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα