Πολιτική

Μητσοτάκης: Τελευταία στάση στη Χάγη πριν από τη ΔΕΘ

Η πρώτη περιοδεία που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 03.09.2019 στη Χάγη, αλλά ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της επίσκεψής του στην Ολλανδία είναι το πρόγραμμά του που θα προηγηθεί της συνάντησης με τον ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί συγκεκριμένα το οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Αϊντχόφεν.

Ο Μητσοτάκης και το στίγμα

Στόχος του πρωθυπουργού κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι να δηλώσει η Ελλάδα «παρούσα» και στις τεχνολογικές εξελίξεις και να ξεφύγει μέσα από μία «ψηφιακή επανάσταση» από τις τελευταίες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

[read4more]

Απολύτως συμβολική, αλλά και ουσιαστική προς αυτή την κατεύθυνση ήταν, άλλωστε, η ανακοίνωση από τον Κυριάκο Πιερρακάκη ότι ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας, Τόμας Χέντρικ Ίλβες, ο οποίος συνέβαλε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας του σε σημείο που οι συναλλαγές με το Δημόσιο σήμερα να γίνονται ηλεκτρονικά σε ποσοστό… 99.9%, θα είναι μέλος μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα συνδράμει την κυβέρνηση στην πορεία για τον αντίστοιχο ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού Δημοσίου.

Προς τούτο λοιπόν θα υπάρξουν συγκεκριμένες συζητήσεις, αλλά δεν θα είναι αυτές που θα μονοπωλήσουν την ατζέντα της συνάντησης με τον Ολλανδό πρωθυπουργό. Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η οικονομία, με τον κ. Μητσοτάκη να εμμένει στο αφήγημα περί αποκατάστασης της αξιοπιστίας, καθώς η Ολλανδία είναι η χώρα που, μαζί με τη Γερμανία, πρέπει να περάσει από το Κοινοβούλιό της αλλαγές στο πρόγραμμα της Ελλάδας, όπως είναι και η πολυπόθητη για την Αθήνα μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται επίσης και τα ζητήματα που αφορούν το προσφυγικό, καθώς από τη μία πλευρά η Ολλανδία διαθέτει τεχνογνωσία στη διαχείρισή του. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα βάζει το ζήτημα ως προέκταση της συμπεριφοράς της Τουρκίας – εξαιτίας της οποίας, άλλωστε, έχουν διογκωθεί τα προβλήματα τις τελευταίες ημέρες – απέναντι στην Ευρώπη στο σύνολό της και όχι απλώς απέναντι στη χώρα μας.

*Του Αιμίλιου Περδικάρη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 9
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2