Πολιτική

Αχτσιόγλου: Δύο μήνες ΝΔ, δύο αρνητικά ρεκόρ στην αγορά εργασίας!

"Οι δύο πρώτοι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ σημαδεύτηκαν από δύο αρνητικά ρεκόρ στην αγορά εργασίας" σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της, “τον Αύγουστο το ποσοστό της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις σημείωσε ρεκόρ φτάνοντας το 57%, ενώ τον Ιούλιο είχε σημειωθεί αρνητικό ρεκόρ στις απολύσεις με απώλεια 14.691 θέσεων εργασίας“.

Συνεχίζοντας, η κ. Αχτσιόγλου επισημαίνει ότι “το ίδιο ακριβώς διάστημα η κυβέρνηση διευκόλυνε τις απολύσεις απαλλάσσοντας τους εργοδότες από την υποχρέωση να τις αιτιολογούν, κατάργησε μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις εργολαβίες και απ’ ό,τι φαίνεται σχεδιάζει να καταργήσει ξανά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας”.

Καταλήγοντας τονίζει ότι “οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για “καλές δουλειές” διαψεύδονται ήδη από τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ Γεωργιάδη και Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Είσαι πόντικας που πηδάει από βάρκα σε βάρκα» – «Το ΠΑΣΟΚ με πρότεινε για υπουργό στην κυβέρνηση Παπαδήμου»
Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Άδωνι Γεωργιάδη με φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Νίκος Ανδρουλάκης
Το e-mail Σημανδράκου «καίει» Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Οι μάσκες έπεσαν»
Ο Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στο θέμα αυτό τόνισε ότι: «Αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 12