Κόσμος

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά την στήριξη των Podemos για την αποφυγή νέων εκλογών

Αλλάξει τακτική στην Ισπανία ο Πέδρο Σάντσεθ στην προσπάθειά του να σχηματίσει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί και πάλι η χώρα στις κάλπες. Ζητά την στήριξη των Podemos.

Μόλις δύο εβδομάδες πριν την λήξη της προθεσμίας για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης στην Ισπανία, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ παρότρυνε χθες Σάββατο το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Unidas Podemos (UP) να τον στηρίξει, για την αποφυγή νέων εκλογών.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Podemos δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε μία συμφωνία, και ενόψει της προθεσμίας της 23ης Σεπτεμβρίου για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Σάντσεθ δήλωσε ότι ο στόχος του είναι η συγκρότηση μιας «προοδευτικής κυβέρνησης».

Τον Ιούλιο, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός απέτυχε δύο φορές να εξασφαλίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου, αφού κατέρρευσαν οι συνομιλίες με το Podemos. Αν δεν καταφέρει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, στις 10 Νοεμβρίου.

Ο Σάντσεθ έχει προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή στο πλαίσιο της οποίας το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θα μπορούσε να συμφωνεί σε πολιτικές και να πάρει μη υπουργικά αξιώματα.

Προσπαθεί να πείσει τον ηγέτη του UP Πάμπλο Ιγκλέσιας να στηρίξει την πρωθυπουργία του.

«Έχουμε τις απαραίτητες έδρες και έχουμε ένα κοινό πρόγραμμα. Αυτό που ξέρουμε ότι χρειάζεται το Podemos να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και να τερματιστεί αυτό το αδιέξοδο», δήλωσε χθες σε μια εκδήλωση του PSOE στο Τολέντο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Συναγερμός» στο Λονδίνο: Γιγαντιαίες ταυτόχρονες πορείες ακροδεξιών και αντιρατσιστών
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο με κάλεσμα του Τόμι Ρόμπινσον, ηγετικής φυσιογνωμίας της βρετανικής ακροδεξιάς, ενώ απέναντι αντιρατσιστές ακτιβιστές οργάνωσαν αντιπορεία
Η τεράστια διαδήλωση στο Λονδίνο
Ντόναλντ Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει – Θα επιβάλω κυρώσεις στη Ρωσία όταν όλοι κάνουν το ίδιο»
«Αυτός δεν είναι ο πόλεμος του Τραμπ (δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος!), είναι ο πόλεμος του Μπάιντεν και του Ζελένσκι» έγραψε στο
Ο Ντόναλντ Τραμπ 4
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Έκρηξη αναφορών σε «εμφύλιο πόλεμο» στα social media στις ΗΠΑ
Οι αναφορές στον όρο «εμφύλιος πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύτηκαν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού influencer Τσάρλι Κερκ, αποκαλύπτοντας την ακραία πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, αναλύουν οι New York Times
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια αγρυπνίας για τον ακροδεξιό ακτιβιστή και σχολιαστή των ΗΠΑ Τσάρλι Κερκ 3
Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων στη Κωνσταντινούπολη σε στελέχη της αντιπολίτευσης για διαφθορά
Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 48 ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για διαφθορά – Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Μπαϊράμπασα στην Κωνσταντινούπολη, μέλος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP
Αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας
Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η χήρα του καταρρέει πάνω στο φέρετρό του – «Πότε δεν θα ξεχαστεί ο άντρας μου, θα φροντίσω εγώ γι’ αυτό»
«Ο ήχος αυτής της χήρας που κλαίει αντηχεί σε όλο τον κόσμο σαν κραυγή μάχης», είπε η Έρικα Κιρκ θρηνώντας για τον αγαπημένο της σύζυγο
Έρικα Κιρκ
10