Ελλάδα

11 Σεπτεμβρίου 2019: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 ανοίγουν τα σχολεία, αλλά... όχι όλα!

Κάποια σχολεία της Αττικής δεν είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, λόγω των ζημιών από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο την Μαγούλα, στις 19 Ιουλίου 2019.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα σχολεία στα οποία δεν θα μπουν φέτος οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες είναι στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και στο Αιγάλεω.
«Έχουμε φροντίσει τα παιδιά να πάνε σε όμορα σχολεία, σε διπλανά δηλαδή σχολεία. Δεν θα έχουμε μετακινήσεις παιδιών. Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα, που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ό Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω», δήλωσε ο Σταύρος Αδάμης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αιγάλεω, Νίκος Ασημακόπουλος, δήλωσε ότι τέσσερα έως πέντε σχολεία παρουσίασαν προβλήματα και πρόσθεσε πως έχουν βρεθεί λύσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. «Προέχει η ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών και στη συνέχεια, εφόσον είμαστε σίγουροι και έχουμε τις υπογραφές των μηχανικών, θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πυροβόλησε σκυλί στο πόδι και το εγκατέλειψε αιμόφυρτο στη Ναύπακτο - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
Ο κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο δήλωσε ότι «ο πυροβολισμός μάλλον έγινε από κοντινή απόσταση, η πληγή κλείνει και θα γίνει πλαστική επέμβαση για να περιοριστεί η έκτασή της»
Σκύλος
«17 χρόνια τον φρόντιζα, δεν μπορώ άλλο» είπε η μητέρα του ανήλικου στους υπαλλήλους του κέντρου φροντίδας στην Πάτρα
Την περασμένη Παρασκευή, υπάλληλοι κέντρου φροντίδας επικοινώνησαν με τους γονείς του 17χρονου, ο οποίο είναι στο φάσμα του αυτισμού, προκειμένου να τον παραλάβουν, πράγμα που και οι 2 αρνήθηκαν να κάνουν
Αμνήλικος
3