Κόσμος

Ισπανία: Ο ηγέτης των Podemos ελπίζει σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Το παράδειγμα του ημιτελικού του μουντομπάσκετ με την Ισπανία να νικά στο τέλος την Αυστραλία έφερε ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας για να δείξει ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα. «Πιστεύω πως την τελευταία στιγμή θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

Ο ηγέτης του ακροαριστερού κόμματος Unidas Podemos στην Ισπανία Πάμπλο Ιγκλέσιας δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να ελπίζει για μια κυβερνητική συμφωνία της τελευταίας στιγμής με τους Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού, προκειμένου να αποφευχθεί η διεξαγωγή νέων εκλογών.

Το κόμμα του χωρίς συμφωνία δεν θα υποστηρίξει την προσπάθεια του ηγέτη των Σοσιαλιστών να επιβεβαιωθεί ως πρωθυπουργός, δήλωσε ο Ιγκλέσιας στο τηλεοπτικό δίκτυο La Saxta. «Θα απέχουμε όπως και στις προηγούμενες ψηφοφορίες», είπε.

Ο Σάντσεθ αν δεν έχει την στήριξη από τους Podeomos δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός. Αν δεν ορκιστεί μια κυβέρνηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Νοεμβρίου.

Το αδιέξοδο, που παραμένει εδώ και περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του Απριλίου όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία, υπογραμμίζει πόσο τεταμένο και κατακερματισμένο έχει γίνει το πολιτικό τοπίο στην Ισπανία, και δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση ότι οι νέες εκλογές θα το διορθώσουν αυτό.

«Πιστεύω πως την τελευταία στιγμή θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία, όπως στον αγώνα μπάσκετ», δήλωσε ο Ιγκλέσιας αναφερόμενος στο σημερινό παιγνίδι της Ισπανίας στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο οποίος κρίθηκε στη 2η παράταση με νίκη των Ισπανών επί της Αυστραλίας που την έστειλε στον δεύτερο τελικό στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Να σημειωθεί ότι ο Ιγκλέσιας επανέλαβε την τελευταία προσφορά του για μια κυβέρνηση συνασπισμού για δοκιμαστική περίοδο ενός έτους, την οποία απέρριψε ο Σάντσεθ.

«Η θέση μας είναι υπέρ της σταθερότητας… θα πρέπει να εργαστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή».

Τον Ιούλιο, το Κοινοβούλιο απέρριψε την επιβεβαίωση του Σάντσεθ ως πρωθυπουργού και αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
22χρονος σκότωσε 45χρονο σε τριπλή επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία - Κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ανηλίκου
Ένας 45χρονος παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα ενώ το 14χρονο αγόρι, έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο φέροντας τραύματα που ευτυχώς δεν απειλούν τη ζωή του
Αστυνομία Βρετανίας
Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει στη μνήμη των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια - «Δολοφόνε, δειλέ» φώναζαν στον πρόεδρο Μαθόν
«Παλιάνθρωπε, τι δειλός που είσαι, ένας βρώμικος δειλός, δολοφόνος, μας κοροϊδεύεις ερχόμενος εδώ», φώναξε μια γυναίκα, ενώ μια άλλη συμπλήρωσε «δεν σε θέλουμε» , λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μνήμης
Άνθρωποι διαδηλώνουν σε χωριά που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του Οκτωβρίου 2024 για να τιμήσουν τα θύματα
Σουδάν: Μετά τη σφαγή 2.000 αμάχων στην Ελ Φάσερ, ο αρχηγός των παραστρατιωτικών υπόσχεται «ενότητα με ειρήνη ή με πόλεμο»
Μετά την κατάληψη της Ελ Φάσερ, της τελευταίας πρωτεύουσας του Νταρφούρ, ο Μοχάμεντ Νταγκλό δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεσή του, παρά τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου
Εκτοπισμένοι, που έφυγαν από το Ελ-Φασέρ στο Σουδάν
«Έπεσαν» η Amazon και η Microsoft – Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατομμύρια χρήστες
Οι κολοσσοί του cloud, Amazon και Microsoft, αντιμετωπίζουν ταυτόχρονη βλάβη, παραλύοντας εκατοντάδες διαδικτυακές υπηρεσίες και αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την εξάρτηση του παγκόσμιου ιστού από λίγους τεχνολογικούς γίγαντες
Amazon
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τα μέλη της Επιτροπής Τεχνών που ελέγχει τα σχέδια για την νέα αίθουσα δεξιώσεων του Λευκού Οίκου
Θα διορίσουν νέα υποψήφια μέλη στην επιτροπή, που ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τις πολιτικές του προέδρου, είπε αξιωματικός του Λευκού Οίκου
Τραμπ