Κόσμος

Συμφωνία για το Brexit ψάχνουν Μέρκελ και Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον και η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν να κινηθούν δραστήρια και να πετύχουν μια συμφωνία για το Brexit.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε μια δύσκολη ημέρα χθες στο Λουξεμβούργο καθώς αποδοκιμάσθηκε έντονα από διαδηλωτές για το Brexit και τα άκουσε για τα καλά από τον πρωθυπουργό, Ξαβιέ Μπετέλ.

Σήμερα ο Τζόνσον είχε συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για το Brexit ενώ ο εκπρόσωπός του, τόνισε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να εργασθούν με διεθνείς εταίρους για να δώσουν μια συλλογική απάντηση στις επιθέσεις του περασμένου Σαββάτου εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εργοστασίων.

Ο Τζόνσον και η Μέρκελ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ συμφώνησαν επίσης πως υπάρχει ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στην περιοχή και πως έχουν μια κοινή προσέγγιση στο θέμα του Ιράν, το οποίο κατηγορήθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση εναντίον των σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γαλλική Βουλή «φρέναρε» τον φόρο Ζικμάν για τους πλούσιους με περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ – Οργισμένη η αριστερή αντιπολίτευση
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί εξαρτάται από τη στήριξη των Σοσιαλιστών για να περάσει τον προϋπολογισμό και να ξεπεράσει τον «σκόπελο» μίας ενδεχόμενης πρότασης μομφής
Βουλευτές της γαλλικής Αριστεράς ψηφίζουν για το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2026
Ο πρώην σύζυγος της Στεφανί του Μονακό μιλά για «στημένο» ροζ σκάνδαλο – «Μου έριξαν ουσίες στο ποτό και με φωτογράφισαν με γυμνό μοντέλο»
«Για μένα, ήταν σημαντικό η δικαιοσύνη να πει: ναι, έπεσες σε παγίδα. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι ο πατέρας τους ήταν απλώς ο άντρας που απάτησε τη μητέρα τους»
Ο Ντανιέλ Ντικριέ και η Στεφανί του Μονακό