Κόσμος

Ανείπωτη τραγωδία στη Λιβερία: 27 παιδιά κάηκαν ζωντανά σε σχολείο

Δεν έχει προηγούμενο η τραγωδία που σημειώθηκε στη Λιβερία. Τουλάχιστον 27 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε ισλαμικό σχολείο στη Λιβερία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Τα παιδιά μελετούσαν το Κοράνι όταν ξέσπασε η φωτιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μόουζες Κάρτερ στη Λιβερία. Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρολογικό πρόβλημα και ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Ο ίδιος είχε αρχικά ανακοινώσει ότι 30 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, αναθεωρώντας στη συνέχεια τον απολογισμό σε 27 νεκρούς. Δύο επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Κάρτερ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των νεκρών είναι 26 μαθητές και δύο δάσκαλοι.

Η φωτιά ξέσπασε αργά χθες σε προάστιο της πρωτεύουσας Μονρόβια, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Τζορτζ Γουεά.

Οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες των παιδιών που πέθαναν χθες βράδυ στο Πέινεσβιλ Σίτι», δήλωσε ο Γουεά. «Είναι μια δύσκολη ώρα για τις οικογένειες των θυμάτων και για όλους στη Λιβερία».

Σύμφωνα με τον Σόλο Κελγκμπέ, εκπρόσωπο του Γουεά, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας «είπαν στον πρόεδρο ότι υπήρχαν 28 θύματα». «Τα θύματα είναι ηλικίας 10 έως 20 ετών. Υπάρχουν μόνο δύο ενήλικες, δύο δάσκαλοι,» δήλωσε νωρίτερα ο Κελγκμπέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός
CNN: Η 18ημερη καταδίωξη του δεξαμενόπλοιου «Bella1» – Η χρήση Navy SEALs και «Night Stalkers» και ο πολύμηνος «σκιώδης στόλος»
Η κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου με (πρόχειρα ζωγραφισμένη) ρωσική σημαία ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν θα διαρρεύσουν σε άλλες χώρες
Το δεξαμενόπλοιο Bella 1 μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι η Αμερικανική Ακτοφυλακή καταδίωξε ένα πετρελαιοφόρο σε διεθνή ύδατα κοντά στη Βενεζουέλα
Το Ιράν «φλέγεται»: Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι «θα ανοίξουμε πυρ» αν σκοτωθούν περισσότεροι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές
«Θα τους χτυπήσουμε πολύ σκληρά εκεί που πονάει και αυτό δεν σημαίνει στρατιωτική επέμβαση» προειδοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ τους ηγέτες του Ιράν
Ιράν
18