Κόσμος

Ασάνζ: Στην απομόνωση 23 ώρες την ημέρα! Σε κακή κατάσταση η υγεία του

Ο Τζούλιαν Ασάνζ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και συνεχίζει να βρίσκεται στην απομόνωση στη φυλακή στη Βρετανία όπου κρατείται.

Αυτό δήλωσε ο Κάρλος Ποβέδα, δικηγόρος του Ασάνζ στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ενώ έκανε γνωστό πως «βρίσκεται σε απομόνωση 23 ώρες την ημέρα και έχει μόλις μία ώρα για διαπροσωπικές επαφές στη διάθεσή του. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχει χάσει βάρος και είναι εντελώς αποκομμένος από τον κόσμο. Αυτό επηρεάζει την υγεία του».

Ο Ασάνζ είχε συλληφθεί στο Λονδίνο το Απρίλιο και καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες φυλακή γιατί παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του με εγγύηση το 2012.

Τότε ο mr. WikiLeaks είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου ήταν καταζητούμενος για κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, καθώς και την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Μετά τη σύλληψή του, η Ουάσινγκτον υπέβαλε στο Λονδίνο αίτημα έκδοσης του Ασάνζ, με την ακροαματική διαδικασία να έχει προγραμματιστεί στις 25 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 175 ετών σε περίπτωση που εκδοθεί, δικαστεί και καταδικαστεί στις ΗΠΑ με βάση το κατηγορητήριο το οποίο έχει καταρτιστεί από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση