Κόσμος

Ασάνζ: Στην απομόνωση 23 ώρες την ημέρα! Σε κακή κατάσταση η υγεία του

Ο Τζούλιαν Ασάνζ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και συνεχίζει να βρίσκεται στην απομόνωση στη φυλακή στη Βρετανία όπου κρατείται.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό δήλωσε ο Κάρλος Ποβέδα, δικηγόρος του Ασάνζ στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ενώ έκανε γνωστό πως «βρίσκεται σε απομόνωση 23 ώρες την ημέρα και έχει μόλις μία ώρα για διαπροσωπικές επαφές στη διάθεσή του. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχει χάσει βάρος και είναι εντελώς αποκομμένος από τον κόσμο. Αυτό επηρεάζει την υγεία του».

Ο Ασάνζ είχε συλληφθεί στο Λονδίνο το Απρίλιο και καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες φυλακή γιατί παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του με εγγύηση το 2012.

Τότε ο mr. WikiLeaks είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου ήταν καταζητούμενος για κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, καθώς και την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Μετά τη σύλληψή του, η Ουάσινγκτον υπέβαλε στο Λονδίνο αίτημα έκδοσης του Ασάνζ, με την ακροαματική διαδικασία να έχει προγραμματιστεί στις 25 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 175 ετών σε περίπτωση που εκδοθεί, δικαστεί και καταδικαστεί στις ΗΠΑ με βάση το κατηγορητήριο το οποίο έχει καταρτιστεί από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κύπρος: Ισραηλινή εταιρεία αγόρασε ολόκληρο χωριό στην Κύπρο - Έκαναν αίτηση για σπίτια, κατασκήνωση και οινοποιείο στην Τρόζενα
Σκοπός του Ισραηλινού επενδυτή που δηλώνει «ερωτευμένος με το χωριό», είναι να το μετατρέψει σε προορισμό γαλήνης, ηρεμίας και ευεξίας για επισκέπτες, που θα φιλοξενούνται σε εξήντα, πολυτελή δωμάτια
Κύπρος
«Δεν είναι η αρχή ούτε επιδημίας ούτε πανδημίας» καθησυχάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον χανταϊό
Το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius είναι στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής από τότε που έγινε γνωστό ότι τρεις επιβάτες πέθαναν και ότι η ύποπτη αιτία ήταν ο χανταϊός
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius
Financial Times: Η ΕΕ προετοιμάζεται για πιθανές συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θεωρεί πως υπάρχει «προοπτική» η ΕΕ να διαπραγματευθεί με τον Πούτιν και ότι η Ένωση έχει τη στήριξη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να το πράξει
Βλαντίμιρ Πούτιν