Κόσμος

Πούτιν: Η λύση στο Κυπριακό θα είναι προς όφελος της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο

Για ακόμη μια φορά ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η χώρα του στηρίζει μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επαναβεβαίωσε ότι η χώρα του στηρίζει την επίτευξη μιας δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος προς όφελος ολόκληρου του πληθυσμού του νησιού και προς όφελος της ενίσχυσης της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε συγχαρητήριο μήνυμα με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής Προεδρίας, ο κ. Πούτιν αναφέρεται στις σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Παρακαλώ δεχθείτε τα εγκάρδια συγχαρητήρια μου με την ευκαιρία της Εθνικής Μέρας της Κυπριακής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Οι χώρες μας συνδέονται με σχέσεις φιλίας, όπως και πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας. Είμαι βέβαιος ότι η περαιτέρω ενίσχυση του εποικοδομητικού διαλόγου και της καρποφόρας διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς υπηρετούν τα συμφέροντα των λαών της Ρωσίας και της Κύπρου“, αναφέρει στο μήνυμά του ο Ρώσος Πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Το παρασκήνιο της σύλληψης Μαδούρο σύμφωνα με την Washington Post: Το γνώριζε το Βατικανό, αρνήθηκε το καταφύγιο Πούτιν
Ο Μαδούρο δεν «έπιασε τα μηνύματα» Τραμπ να αυτοεξοριστεί από την Βενεζουέλα - Γιατί προτιμήθηκε για την επόμενη ημέρα η Ροντρίγκες που δεν είχε ιδέα για τον σχέδιο των ΗΠΑ
Ο συλληφθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο φτάνει στο ελικοδρόμιο του κέντρου του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο Daniel Patrick Manhattan των Ηνωμένων Πολιτειών
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα