Κόσμος

Ποιοι βομβαρδισμοί; Ρωσία – Τουρκία συνεχίζουν την… συνεργασία

Η Ρωσία θα συνεχίσει τη διακοινοβουλευτική συνεργασία με την Τουρκία, δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας.

Η Ρωσία δεν πρόκειται να διακόψει την διακοινοβουλευτική συνεργασία με την Τουρκία μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι.

Η συνεργασία… συνεργασία για Ρωσία και Τουρκία

«Το πλαίσιο αυτής της επιχείρησης θα γίνει αντιληπτό τις αμέσως επόμενες ώρες» δήλωσε ο Σλούτσκι και προσέθεσε ότι «όταν κάποιος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με τις οποίες εμείς δεν συμφωνούμε, το να κλείσουμε απλώς τις πόρτες, σημαίνει ότι παύουμε να υπάρχουμε ως παράγοντας επιρροής σε μια κατάσταση με την οποία δεν συμφωνούμε».

[read4more]

«Γι’ αυτόν τον λόγο – συνέχισε ο Σλούτσκι- με κανένα τρόπο δεν μπορεί να γίνει λόγος για την οποιαδήποτε διακοπή της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας με την Μεγάλη Εθνική Συνέλευση της Τουρκίας». Ο Σλούτσκι είπε ότι ενδεχομένως κάποιες εκδηλώσεις να μετατεθούν, αλλά γενικά οι επαφές μεταξύ των κοινοβουλευτικών θα διατηρηθούν τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και «σε όλα τα πολυάριθμα επίπεδα».

Ο Σλούτσκι παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία στην Συρία, να την απομακρύνει περισσότερο από τις ΗΠΑ. «Οι προηγούμενες επιχειρήσεις προκάλεσαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας. Όμως τώρα, ας είμαστε εγκρατείς σε κάποιες απόλυτες προβλέψεις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ότι κάθε στρατιωτική επιχείρηση και οι εκτιμήσεις γι αυτήν, είναι μια εξαιρετικά λεπτή υπόθεση», ανάφερε ο Σλούτσκι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Vedomosti, εκτιμάται ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην βόρειο Συρία θα διαρκέσει ακόμη μερικές ημέρες και δεν μπορεί να συνεχισθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι σ’ ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ως εκ τούτου , σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα ήθελε να δείξει στον συνομιλητή του πόσο αποτελεσματική ήταν η επιχείρηση αυτή.

Πηγές: TASS, Vedomosti

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση