Πολιτική

Μητσοτάκης – Στόλτενμπεργκ: Οι κοινές δηλώσεις στο Μαξίμου! video

Οι πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τον ρόλο του και έστειλε σαφή μηνύματα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει “μπουκάρει” ήδη στην Συρία.

[read4more]

Καταδίκασε την πολεμική επιχείρηση, τονίζοντας πως ο μόνος δρόμος είναι να δοθεί πολιτική λύση στην πολύπαθη περιοχή.

Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και Συνθηκών και χρέος της διεθνούς κοινότητας αλλά και του ΝΑΤΟ είναι να ασκηθεί κάθε επιρροή ώστε να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός, για να μην κλιμακωθεί η αστάθεια και να αποφευχθούν απώλειες ανθρώπων και νέα ρεύματα προσφύγων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, από την πλευρά του τόνισε πως το ΝΑΤΟ κάνει ό,τι μπορεί για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, εφιστώντας την προσοχή στον Ερντογάν για το πώς θα συνεχίσει στην Συρία.

Πάντως, ερωτηθείς ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, έδωσε μια απάντηση με… εμφανή στόχο να κρατήσει ίσες αποστάσεις, κάτι που αμέσως μετά σχολίασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε εικόνα από όσα είπαν Μητσοτάκης – Στόλτενμπεργκ (σ.σ. μετά το 14.30 η απάντηση που έκανε αίσθηση)

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/492911944593468/

Φωτογραφίες: Facebook.

Κ. Μητσοτάκης: Παραβίαση από την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου στη Συρία

Για γεγονότα που οδηγούν στη βίαιη αλλοίωση δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν μια πρόσθετη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν ιστορικές μνήμες ανάξιες του σύγχρονου πολιτισμού, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Πρόκειται για μια από τις λίγες απειλές που εκδηλώνονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Με τον κ. Στόλτενμπεργκ συμφωνήσαμε στην εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ καλείται να προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα δεδομένα προκειμένου να διατηρήσει τις αρχές του, την αποτελεσματικότητά του και το κύρος του. Αλλά και να εξακολουθεί να ασκεί την αποτρεπτική και αμυντική του ικανότητα”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι ενημέρωσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες. Κινήσεις που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, δημιουργούν ένταση και υπονομεύουν τις κατευθύνσεις του ΟΗΕ για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβα – συνέχισε ο πρωθυπουργός – την προσήλωσή μας στη αρχή της αλληλεγγύης, η οποία παραμένει ακρογωνιαίος λίθος της Συμμαχίας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασα στον κ. Στόλτενμπεργκ και την κατάσταση στο Αιγαίο, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά πως κάθε συμπεριφορά εκτός διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών είναι άγονη και εν δυνάμει επικίνδυνη. Η Ελλάδα τάσσεται ιστορικά κατά της χρήσης απειλών ή βίας και υπέρ της ειρηνικής επίλυσης όλων των διαφορών, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόλτεμπεργκ για τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία – Τι είπε για Αιγαίο, Κύπρο

Αυτοσυγκράτηση συνέστησε στην Τουρκία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για την επίθεση στην Συρία, να μειωθεί ο ανθρώπινος πόνος και σημείωσε πως το μείζον είναι πως θα είναι ο ένας στο πλευρό του άλλου στον πόλεμο κατά του ISIS και στον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό του.

“Περιμένουμε όλα τα κράτη να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο. Δεν είναι ρόλος του ΝΑΤΟ να παίρνει θέση για διεθνή ζητήματα” είπε ο γ. γ του ΝΑΤΟ για την παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και την πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ στην πρακτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. Για την Κύπρο τόνισε ότι “είναι σημαντικές οι προσπάθειες του ΟΗΕ να βρεθεί λύση αλλά πως ακόμη και με ανεπίλυτη τη διαφορά προχωρήσαμε στην αντιμετώπιση από κοινού του μεταναστευτικού”.

Μητσοτάκης: Μεγαλύτερη υποστήριξη της Συμμαχίας στο μεταναστευτικό

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον ΓΓ για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και ζήτησε την ενεργότερη συμμετοχή της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση αυτού του διεθνούς προβλήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης