Κόσμος

“Μείνετε σε ευρωπαϊκή τροχιά” το μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Βόρεια Μακεδονία

Στη Βόρεια Μακεδονία θα είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτός ΕΕ.

Ο πρόεδρος Νταβίντ Σασόλι θα βρίσκεται στη Βόρεια Μακεδονία και συγκεκριμένα στα Σκόπια την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 4 και 5 Νοεμβρίου, ενώ έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Αλβανία και στην πρωτεύουσα, τα Τίρανα για τις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

«Η επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία και αμέσως μετά στην Αλβανία είναι ύψιστης σημασίας για εμένα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Σασόλι και εξέφρασε «κατανόηση για την απογοήτευση των πολιτών των δύο χωρών, λόγω του βέτο που άσκησαν συγκεκριμένα κράτη μέλη».

«Θα απευθύνω κάλεσμα», είπε, «στους πολίτες και στη νέα γενιά: μην εγκαταλείπετε την ελπίδα, παρακαλώ μείνετε σε ευρωπαϊκή πορεία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται στο πλευρό σας».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το Κοινοβούλιο επανέλαβε πριν μία εβδομάδα, και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία, την πλήρη στήριξή του για το «άνοιγμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

«Δε θα σιωπήσουμε, θα συνεχίσουμε να προτρέπουμε τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση υπέρ των συνομιλιών στην επόμενη συνάντηση των ηγετών τους», πρόσθεσε.

Κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια,ο Σασόλι θα συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ και τον πρόεδρο, Στέβο Πενταρόφσκι, ενώ θα συνομιλήσει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με τον πρόεδρο της Συνέλευσης Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ θα απευθυνθεί και στους βουλευτές. Κατά την έναρξη της επίσκεψης, θα εγκαινιάσει το Europe House στην αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Βόρεια Μακεδονία και θα συμμετάσχει σε συζήτηση με μαθητές και σπουδαστές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, επιζώντες του Μπατακλάν αυτοκτονούν, θύματα του «αόρατου» τραύματος
Ο Γκιγιόμ Βαλέτ και ο Φρεντ Ντεβίλντ είχαν επιζήσει από τη σφαγή του Μπατακλάν. Ρημαγμένοι από το μετατραυματικό στρες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους, ανήμποροι να ξεφύγουν από το αποτύπωμα του τρόμου της 13ης Νοεμβρίου 2015
Ένας άνδρας περπατά μπροστά από την αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι, ενώ οι άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Παρίσι, στις 22 Νοεμβρίου 2015.
ΗΠΑ: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» βλέπει πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στις αμερικανικές επιθέσεις σε πλοία στη Καραϊβική
Ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, καταγγέλλει την παράνομη εκτροπή της αμερικανικής αντιναρκωτικής πολιτικής στη Καραϊβική
Εικόνα που δείχνει ένα χτύπημα σε πλοίο ανοικτά των ακτών της Βενεζου