Κόσμος

Καταλανοί αυτονομιστές απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει Γαλλία – Ισπανία [Pics]

Ο αυτοκινητόδρομος AP7, που συνδέει τη Γαλλία με την Ισπανία, εξακολουθούσε να είναι αποκλεισμένος σήμερα το πρωί κοντά στην Ζιρόνα, στην βόρεια Καταλονία, από Καταλανούς αυτονομιστές, οι οποίοι είχαν διακόψει την κυκλοφορία στην οδική αυτή αρτηρία την Δευτέρα και την Τρίτη, στο ύψος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, προτού απομακρυνθούν από εκεί από τις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την περιφερειακή καταλανική υπηρεσία οδικής κυκλοφορίας, ο AP7 παρέμενε αποκλεισμένος σήμερα το πρωί στο επίπεδο του Σαντ Γκρεγόρι στην επαρχία της Ζιρόνα, ένα προπύργιο των Καταλανών αυτονομιστών. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την ισπανική τηλεόραση δείχνουν δεκάδες ανθρώπους στον δρόμο.

kataloniaD

Ο αποκλεισμός από χθες του αυτοκινητόδρομου αυτού στο ύψος της Ζιρόνας έπειτα από κάλεσμα της καταλανικής αυτονομιστικής οργάνωσης “Δημοκρατικό Τσουνάμι” έπεται του αποκλεισμού του ίδιου αυτοκινητόδρομου στο ύψος των συνόρων ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία προχθές, Δευτέρα, και χθες, Τρίτη, το πρωί προτού επέμβουν γαλλικές και καταλανικές δυνάμεις της τάξης για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

kataloniaD

Η κυκλοφορία είχε επαναληφθεί χθες το απόγευμα στην οδική αυτή αρτηρία, αλλά οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας απέκλεισαν στη συνέχεια τον ίδιο άξονα κοντά στην Ζιρόνα, προκαλώντας νέα προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων.

Οι δράσεις αυτές γίνονται σε διαμαρτυρία για την καταδίκη στα μέσα Οκτωβρίου 9 Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές φυλάκισης για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

Η καταδίκη τους έχει προκαλέσει πολλές κινητοποιήσεις, ορισμένες από τις οποίες κατέληξαν σε βίαια επεισόδια στη Βαρκελώνη και σε άλλες πόλεις της Καταλονίας.

Φωτογραφία Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ώρα της κρίσης για Φον ντερ Λάιεν και Pfizergate: Στο Ευρωδικαστήριο τα SMS της με τον Άλμπερτ Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Η απόφαση της Τετάρτης (14.05.2025) θα κρίνει αν η Κομισιόν παραβίασε τους κανόνες διαφάνειας με την άρνησή της να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συνομιλίας
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
Απελευθερώνεται ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ - «Δεν έχουμε συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς» λέει ο Νετανιάχου
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς πως θα προχωρήσει στην απελευθέρωση αμερικανοϊσραηλινού ομήρου
O όμηρος της Χαμάς Ίνταν Αλεξάντερ
Άνετο προβάδισμα για τον Έντι Ράμα στις εκλογές στην Αλβανία - Εξασφαλίζει και 4η θητεία στην πρωθυπουργία
Οι ψήφοι που προέρχονται από την Ελλάδα δεν μετρούνται προς το παρόν, καθώς, με απόφαση του Κρατικού Εκλογικού Επιτρόπου Ilirjan Celibashi, τέθηκαν προσωρινά εκτός καταμέτρησης
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα