Κόσμος

Τουρκία: “Κρατάμε τον εγκέφαλο επιθέσεων του ISIS σε Γερμανία και Ρωσία”!

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία κρατεί ένα "σημαντικό μέλος" της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος".

Σύμφωνα με τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, πρόκειται για άνδρα που σχεδίασε επιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία, αναφέρει ο ίδιος στην εφημερίδα Hurriyet στην Τουρκία.

“Είναι ένα σημαντικό πρόσωπο του ΙΚ. Είναι αυτός που σχεδίασε και έδωσε εντολή για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το 2018 στη Ρωσία και την επίθεση μέσα σε κατάστημα στο Αμβούργο, στη Γερμανία”, δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας παρουσίασε το πρόσωπο αυτό ως ειδικό στα εκρηκτικά και “εκπαιδευτή στις επιθέσεις αυτοκτονίας”. Σύμφωνα με τον Σοϊλού, ο άνδρας αυτός, που αναφέρεται ως Γιουσούφ Χέμπα, συνελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις στην Αζάζ, στη βόρεια Συρία.

Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις επιθέσεις στη Γερμανία και τη Ρωσία τις οποίες αποδίδει στον Χέμπα, γνωστό επίσης με το κωδικό όνομα “Αμπου Τζιχάντ Αλ – Ντιν Αλ – Νασρ Ουμπέιντα”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει συλλάβει 287 άτομα που είχαν διαφύγει από φυλακές για μέλη του ΙΚ στη Συρία μετά την έναρξη της επίθεσης της Άγκυρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Τα Στενά του Ορμούζ είναι απίθανο να ανοίξουν χωρίς κατάπαυση του πυρός στο Ιράν
Τα Στενά του Ορμούζ μεταφέρουν περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και ο πόλεμος έχει οδηγήσει σε παγκόσμιες περικοπές παραγωγής, ελλείψεις καυσίμων και αυξήσεις τιμών
Το δεξαμενόπλοιο Callisto, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Sultan Qaboos, καθώς η κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ έχει μειωθεί, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, στη Μουσκάτ του Ομάν
Tουρκία: Ο αστυνομικός που στις διαδηλώσεις στο Γκεζί έριξε χημικά στη «γυναίκα με τα κόκκινα» καταδικάστηκε να φυτεύσει 300 δέντρα
Σε μεταγενέστερη απόφαση, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέκρινε την Τουρκία, κρίνοντας ότι η τιμωρία που επιβλήθηκε δεν ήταν επαρκής
Αστυνομικοί στην Τουρκία