Πολιτική

Πρωτόπαπας: «Άνθρακας ο θησαυρός στην ομιλία του Γερουλάνου – Δεν άκουσα καμιά πρόταση»

Οι εσωκομματικές διαμάχες συνεχίζονται στο ΠΑΣΟΚ από το βήμα του συνεδρίου που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πυρά από Πρωτόπαπα σε Γερουλάνο.

Αφήνοντας πολλές αιχμές ο Χρήστος Πρωτόπαπας απάντησε στον Παύλο Γερουλάνο λέγοντας ότι ήταν άνθρακας ο θησαυρός από την ομιλία του. «Ας μην ευτελίζουμε, ας μην υποβαθμίζουμε το ΠΑΣΟΚ. Ας θυμηθούμε ότι δεν διασπάται, δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται. Ούτε και θάβεται όσο και αν οι Κασσάνδρες επιμένουν», είπε μεταξύ άλλων και υπογράμμισε: «’Ανθρακας ο θησαυρός από την ομιλία του Π. Γερουλάνου. Δεν άκουσα καμία πρόταση, εναλλακτική στην στρατηγική μας. Προσχηματικές διαφωνίες επί της διαδικασίας, επειδή δεν έχει απολύτως τίποτε να πει επί της ουσίας».

Ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε ότι οι ηγεσίες διεκδικούνται στη βάση της πολιτικής ατζέντας και όχι επ’ευκαιρία διαδικαστικών ζητημάτων που κάποιος σπεύδει να οχυρωθεί. «Όχι με εκμετάλλευση του συναισθήματος μας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στον ήλιο, και τη χρήση του για προσωπικούς στόχους», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «το 2021 είναι κοντά. Όσο για τις υπογραφές αυτό που θα προτιμούσα αντί να διώχνουμε με την εσωστρέφεια, να φέρνουμε πολίτες για να παλέψουν στο πλάι μας για τους κοινούς μας στόχους». Ανέφερε ακόμη πως ούτε διαλύεται, ούτε τελειώνει το ΠΑΣΟΚ. «Και αυτοί ακόμη που για να προωθήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες το ισχυρίζονται, γνωρίζουν και ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ψηλά στο ψηφοδέλτιο μας στις πρόσφατες εκλογές. Και θα συνεχίσει να βρίσκεται.Και βέβαια δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση από κανένα. Ας μην παίζει κανείς με τα συναισθήματά μας», είπε.

Click4more: Ο Γερουλάνος αμφισβητεί ανοιχτά τη Γεννηματά: «Χρειαζόμαστε νέα ηγεσία

Είπε επίσης ότι «θυμώνει όταν ακούει πως το Κίνημα Αλλαγής φτιάχτηκε για να καλύψει την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ», πως «δήθεν θα βάλει την ταφόπετρά του». «Μα εμείς, εμείς συντρόφισσες και σύντροφοι δεν αποφασίσαμε το 2015-με συντριπτική πλειοψηφία- στο Συνέδριο μας- να πορευτούμε για την μετεξέλιξή του, να πούμε “ναι” στο καινούργιο; Να πούμε “ναι” στην αλλαγή όπως λέγαμε πάντα; Εμείς δεν είμασταν πρωτοπόροι στην ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, της προοδευτικής παράταξης;

Ποιος άλλος ακόμη και με λαβωμένη τη φήμη και την ισχύ του, θα μπορούσε να φέρει 220.000 πολίτες στις κάλπες;

Το Κίνημα Αλλαγής είναι σάρκα από την σάρκα μας, τροφοδοτείται από τα στελέχη μας, αναπνέει από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά και ταυτόχρονα δίνει στο ΠΑΣΟΚ νέα ανάσα. Του δίνει δύναμη να συνεχίσει», σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7