Κόσμος

Τραμπ: Μετά τις προεδρικές εκλογές η εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η σύναψη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα ενδέχεται να μετατεθεί μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτή η δήλωση Τραμπ μειώνει κατά πολύ τις ελπίδες ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα καταλήξουν σύντομα σε μια συμφωνία ώστε να χαλαρώσει ο καταστροφικός εμπορικός πόλεμός τους.

«Δεν έχω θέσει κάποια διορία, όχι», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο. «Κατά κάποιο τρόπο, μου αρέσει η ιδέα να περιμένω μέχρι μετά τις εκλογές (στις ΗΠΑ). Αλλά εκείνοι θέλουν μια συμφωνία τώρα και θα δούμε αν η συμφωνία θα είναι η σωστή– πρέπει να είναι σωστή», τόνισε.

Μετά τις δηλώσεις αυτές, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, με τον δείκτη Standard & Poor’s 500 να υποχωρεί κατά 1,22%, τη μεγαλύτερη πτώση του σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών.

Πάντως παρά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ, πηγές από το Πεκίνο και την Ουάσινγκτον ανέφεραν ότι οι δύο χώρες έχουν κάνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους αλλά ακόμη διαφωνούν για το αν οι Αμερικανοί δασμοί στα κινεζικά προϊόντα θα αρθούν άμεσα αλλά και για τον όγκο των αμερικανικών αγροτικών προϊόντων που θα πρέπει αγοράζουν οι Κινέζοι στο πλαίσιο της «πρώτης φάσης» της συμφωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κύπρος: Ισραηλινή εταιρεία αγόρασε ολόκληρο χωριό στην Κύπρο - Έκαναν αίτηση για σπίτια, κατασκήνωση και οινοποιείο στην Τρόζενα
Σκοπός του Ισραηλινού επενδυτή που δηλώνει «ερωτευμένος με το χωριό», είναι να το μετατρέψει σε προορισμό γαλήνης, ηρεμίας και ευεξίας για επισκέπτες, που θα φιλοξενούνται σε εξήντα, πολυτελή δωμάτια
Κύπρος
«Δεν είναι η αρχή ούτε επιδημίας ούτε πανδημίας» καθησυχάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον χανταϊό
Το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius είναι στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής από τότε που έγινε γνωστό ότι τρεις επιβάτες πέθαναν και ότι η ύποπτη αιτία ήταν ο χανταϊός
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius
Financial Times: Η ΕΕ προετοιμάζεται για πιθανές συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θεωρεί πως υπάρχει «προοπτική» η ΕΕ να διαπραγματευθεί με τον Πούτιν και ότι η Ένωση έχει τη στήριξη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να το πράξει
Βλαντίμιρ Πούτιν