Κόσμος

Ινδία: Τέσσερις ύποπτους για βιασμό σκότωσε η αστυνομία

Η αστυνομία στην Ινδία κατηγορείται πως σκότωσε “εν ψυχρώ” τέσσερις κατηγορούμενους για τον βιασμό μιας γυναίκας στον τόπο του εγκλήματος την ώρα που γινόταν αναπαράσταση.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε την ώρα που η Ινδία έχει συγκλονιστεί από τον θάνατο την Παρασκευή στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στη βόρεια Ινδία μιας γυναίκας, την οποία πυρπόλησαν και κάηκε ζωντανή, άνδρες τους οποίους κατηγορούσε ότι την είχαν βιάσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις ύποπτοι της πρώτης υπόθεσης, οι οποίοι κρατούνταν για μία εβδομάδα, έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας την Παρασκευή κοντά στην Χαϊντεραμπάντ στη νότια Ινδία αφού κατάφεραν να αρπάξουν τα όπλα αστυνομικών στη διάρκεια αναπαράστασης του εγκλήματος.

Με την ανακοίνωση του θανάτου τους, εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να συρρέουν στον τόπο που δολοφονήθηκαν και άρχισαν να ραίνουν με λουλούδια τους αστυνομικούς, και πολιτικούς και προσωπικότητες, κυρίως από τον αθλητικό χώρο, να χαιρετίζουν την αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας δικηγόρος του Ανώτατου Δικαστηρίου εξέφρασε ωστόσο την οργή του μιλώντας για μια “εν ψυχρώ δολοφονία” και η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για “φερόμενη αυθαίρετη εκτέλεση”.

Αυτή κρίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι θάνατοι αυτοί είναι πιθανό να “δώσουν λάθος μήνυμα στην κοινωνία”.

“Αν οι συλληφθέντες ήταν πραγματικά ένοχοι, θα έπρεπε να καταδικαστούν σύμφωνα με το νόμο και να ακολουθηθούν οι εντολές του αρμόδιου δικαστηρίου”, προσθέτει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της σύμφωνα με τον ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομική εισβολή στο αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό κανάλι TELE1 στην Τουρκία - Συνελήφθη ο διευθυντής, κατηγορείται για «κατασκοπεία»
Ο διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του προφυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και υπέρ ξένων υπηρεσιών
Αστυνομική επιχείρηση σε τουρκικό κανάλι
Βέβαιος ο Τραμπ πως το Ισραήλ δεν θα προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη – «Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες»
Η Κνέσετ ψήφισε υπέρ της συζήτησης δύο νομοσχεδίων που επεκτείνουν την ισραηλινή κυριαρχία στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατελήφθη στον πόλεμο του 1967
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει το σχέδιο ειρήνης για την Γάζα