Κόσμος

Συνάντηση Λαβρόφ – Τραμπ την Τρίτη στην Ουάσινγκτον

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνομιλιών που θα έχει στην Ουάσινγκτον αύριο Τρίτη.

Τη συνάντηση Λαβρόφ και Τραμπ στην Ουάσινγκτον έκανε γνωστή το πρακτορείο Interfax που επικαλείται πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Στις 10 Δεκεμβρίου ο Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ουάσινγκτον. Αναμένεται να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, θα έχει επίσης συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Τα μέρη αναμένεται να συζητήσουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που αφορούν την τρέχουσα και τη μελλοντική κατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και επείγοντα διεθνή θέματα», ανέφερε η πηγή αυτή. ΟΛαβρόφ θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από πρόσκληση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε πως ο Λαβρόφ θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, αλλά δεν αναφέρθηκε σε συνομιλίες με τον Τραμπ. Οι σχέσεις της Μόσχας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι στο χαμηλότερο σημείο τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Οι Λαβρόφ και Τραμπ συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο στις 10 Μαΐου 2017, ενώ αργότερα είχαν μια σύντομη συνομιλία στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Ο Ρώσος ανώτατος διπλωμάτης είχε επίσης συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος