Πολιτική

“Πέρασε” η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για παράταση της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και την πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων.

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την ολομέλεια της Βουλής το διϋπουργικό νομοσχέδιο με τίτλο “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις”. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία (ΝΔ), “παρών” δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Μεταξύ των διατάξεων του ψηφισθέντος νομοσχεδίου, αρμοδιότητας 15 υπουργείων, περιλαμβάνονται η σύσταση 800 θέσεων συνοριοφυλάκων, η παράταση μέχρι 30/4/2020 της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση τραπεζικών οφειλών με σκοπό την προστασία της 1ης κατοικίας και την παράταση μέχρι 1/3/2020 των συμβάσεων εργαζόμενων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ανάπτυξη των παρεχομένων υπηρεσιών στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους
«Απαιτούνται απαντήσεις γιατί, ενώ η χώρα καταγράφει νέα κρούσματα ευλογιάς σε εβδομαδιαία βάση, δεν δηλώνονται συστηματικά στους διεθνείς μηχανισμούς παρακολούθησης, όπως προβλέπεται»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο: Δούκας εναντίον Ανδρουλάκη για προκριματικές εκλογές και μετεκλογικές συνεργασίες
«Πολύ σωστά λοιπόν λέει ο πρόεδρος ότι δεν θα πάμε με τη Νέα Δημοκρατία. Όμως μετεκλογικά, όχι προεκλογικά, μετεκλογικά πρέπει να είμαστε διασφαλισμένοι ότι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί»
Ο Χάρης Δούκας και ο Νίκος Ανδρουλάκης 9
Στο Μαξίμου σήμερα και οι «σκληροί» των μπλόκων: Τα αιτήματα, οι αποκλεισμένοι και η ύστατη προσπάθεια συνεννόησης
Κυβερνητικοί παράγοντες, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο θέμα και έχουν γνώση των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, δηλώνουν αισιόδοξοι ότι από την Τρίτη οι κινητοποιήσεις «τελειώνουν»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ