Κόσμος

Τον έστεψε Βασιλιά! Ο Μπόρις Τζόνσον πήρε την εντολή

Με κάθε επισημότητα η άφιξη του Μπόρις Τζόνσον στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Βασίλισσα Ελισάβετ!

Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε τα ξημερώματα της Παρασκευής τον καλύτερο ύπνο της ζωής του. Όχι μόνο κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό ρεκόρ αλλά έσβησε από τον χάρτη τους Εργατικούς, εξασφαλίζοντας απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και “αναγκάζοντας” τον Τζέρεμι Κόρμπιν, να ξεκαθαρίσει πως δεν θα κρατήσει τη θέση του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετέβη νωρίτερα σήμερα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ να του αναθέσει επισήμως την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, μερικές ώρες μετά τη θριαμβευτική του νίκη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Βρετανία.

Click4more: Από τη Θάτσερ, στον Μπόρις! Κυρίαρχος και… φευγάτος ο Τζόνσον! “Βατερλώ” για τους Εργατικούς

Ο Τζόνσον μετέβη στο Μπάκιγχαμ για να του αναθέσει επισήμως η βασίλισσα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπεται από το σύστημα συνταγματικής μοναρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι χθεσινές εκλογές εξασφάλισαν στους Τόρις μια άνευ προηγουμένου εδώ και δεκαετίες πλειοψηφία στην Βουλή των Κοινοτήτων, την ισχυρότερη έπειτα από αυτήν που είχε εξασφαλίσει η Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987.

Δείτε τον Μπόρις Τζόνσον να φτάνει στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ

Δείτε τον Μπόρις Τζόνσον να φεύγει από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ

Μπόρις Τζόνσον boris r

“Οι συνομιλίες για το εμπόριο με τη Βρετανία είναι μια πρόκληση, ο χρόνος είναι λίγος” λέει η ΕΕ

Την ίδια ώρα, η  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως ο χρόνος είναι «εξαιρετικά λίγος» προκειμένου να επισφραγισθεί μια συμφωνία για τη νέα σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία πριν από τα τέλη του 2020.

Click4more: «Μπράβο Μπόρις, αδειάστε μας τη γωνιά τώρα» – Ξεκάθαρο μήνυμα Ε.Ε. στη Βρετανία για… Brexit

«Εχουμε στόχο μηδενικούς δασμούς, μηδενικές ποσοστώσεις, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σαρωτική νίκη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις βουλευτικές εκλογές αναφορικά με την υπόσχεσή του ότι το Brexit θα έχει γίνει έως την 31η Ιανουαρίου 2020.

«Αντιμετωπίζουμε την πρόκληση ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος, έχουμε έντεκα μήνες για να διαπραγματευθούμε ένα ευρύ πεδίο», είπε η φον ντερ Λάιεν. «Και δεν είναι μόνο το εμπόριο, μιλάμε ακόμη για την εκπαίδευση, τις μεταφορές, την αλιεία, πολλά, πολλά άλλα πεδία βρίσκονται προς διαπραγμάτευση».

Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια της Ευρώπης: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking για λύτρα
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας (ENISA) επιβεβαίωσε ότι οι μαζικές δυσλειτουργίες στα συστήματα αυτόματης καταχώρισης επιβατών σε αρκετά αεροδρόμια οφείλονται σε κυβερνοεπίθεση που στόχευσε εξωτερικό πάροχο
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου 1
Η Ουκρανία κατέστρεψε για πρώτη φορά 2 δύο ρωσικά αμφίβια αεροσκάφη Beriev στην Κριμαία – 3 νεκροί και 16 τραυματίες
Πρόκειται για σπάνια και ακριβά αεροσκάφη που για δεκαετίες θεωρούνταν το «καμάρι» της σοβιετικής και ρωσικής αεροπορίας - Η Ρωσία έχασε μοναδικό εξοπλισμό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί γρήγορα
Beriev
1
Πώς θα ξέσπαγε ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Εφιαλτικό σενάριο Βρετανού στρατηγού για καταστροφή του ΝΑΤΟ
Το DailyMail δημοσιεύει μια ανατριχιαστική προβολή: κυβερνοεπίθεση στην Ευρώπη, ταραχές, ρωσική εισβολή στις χώρες της Βαλτικής και κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν
Ένα άρμα μάχης κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.
Τσάρλι Κερκ: Η σπαρακτική ομιλία της χήρας του – «Συγχωρώ τον δράστη, αυτό θα έκανε ο Χριστός και ο σύζυγός μου»
Μη μπορώντας να σταματήσει τα δάκρυά της, η Έρικα Κέρκ δήλωσε για τον δολοφόνο του άνδρα της πως η απάντηση στο μίσος δεν είναι το μίσος αλλά η αγάπη - «Η απάντηση που γνωρίζουμε από το Ευαγγέλιο είναι η αγάπη ακόμα για τους εχθρούς μας που μας διώκουν»
Έρικα Κερκ
5
«Η Αμερική πενθεί, ο Τσάρλι Κερκ δεν μισούσε τους αντιπάλους του, εγώ τους μισώ» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του ακτιβιστή
Παρών ήταν ο Έλον Μασκ που κάθισε μαζί με τον Τραμπ μετά από καιρό - Αιχμές του Αμερικανού προέδρου για το κόψιμο του σόου του Τζίμι Κίμελ
Ο Αμερικανός πρόεδρος με την χήρα του Τσάρλι Κερκ REUTERS 12