Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: “Η Τουρκία βρίσκεται σε φάση απομόνωσης”

"Δεν έχουμε στόχο την στρατιωτικοποίηση, αλλά δεν εφησυχάζουμε" διαμηνύει προς... ανατολάς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η Τουρκία βρίσκεται σε φάση απομόνωσης, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει στόχο την στρατιωτικοποίηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζει.

Ξεκάθαρος ο Βαρβιτσιώτης

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η Ελλάδα διεθνοποιεί τις θέσεις της, καθώς «το θέμα είναι να οικοδομήσουμε ακριβώς αυτή την αξιόπιστη σχέση με εταίρους και φίλους». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, πρόσθεσε.

«Εμείς δεν έχουμε στείλει στην Τουρκία το μήνυμα ότι θέλουμε όξυνση της κατάστασης», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός. Αντίθετα, εξήγησε, όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας μιλάει για διάλογο, που, όμως, δε γίνεται με κανονιοφόρους και με αποστολή στρατευμάτων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέστησε σαφές ότι, ως χώρα, έχουμε τα μέσα, για να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση του εθνικού μας χώρου. «Οι σχεδιασμοί και τα σενάρια γίνονται προς όλες οι κατευθύνσεις, δεν είναι ποτέ στόχος η στρατιωτικοποίηση μιας διπλωματικής κρίσης», πρόσθεσε.

Τέλος, εκτίμησε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Ιταλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς