Κόσμος

Ιράκ: Αποχώρησαν οι διαδηλωτές από την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

Προς εκτόνωση η ένταση ανάμεσα στο Ιράκ και τις ΗΠΑ με τους διαδηλωτές να αποχωρούν από την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

Οι διαδηλωτές, μέλη των παραστρατιωτικών ομάδων κι οι υποστηρικτές τους, οποίοι διαμαρτύρονταν εναντίον των αεροπορικών επιδρομών από τις ΗΠΑ στο Ιράκ.

«Όλοι οι διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει, οι σκηνές αφαιρέθηκαν και όποιες άλλες μορφές διαδήλωσης τερματίσθηκαν και οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ασφάλισαν την περίμετρο της πρεσβείας», τονίζεται σε ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

Στο μεταξύ αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ανακοίνωσε σήμερα πως αναβάλλονται κάθε τύπου προξενικές δραστηριότητες, μία ημέρα μετά την εισβολή παραστρατιωτικών οργανώσεων και οπαδών τους στην περίμετρό της, βάζοντας φωτιές, πετώντας πέτρες και σπάζοντας κάμερες ασφαλείας.

«Ένεκα των επιθέσεων παραστρατιωτικών στο συγκρότημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, όλες οι δημόσιες προξενικές εργασίες έχουν αναβληθεί μέχρι νεωτέρας. Έχουν ακυρωθεί όλα τα μελλοντικά ραντεβού και οι Αμερικανοί πολίτες έχουν ειδοποιηθεί να αποφεύγουν όποια προσέγγισή τους στην πρεσβεία», τονίζεται στην ίδια διπλωματική ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου