Πολιτική

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Απών από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς!

Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, πως το πρωί της προσεχούς Τετάρτης (22.01.2020) όταν και θα γίνει η πρώτη (και τελευταία αφού την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου στηρίζουν και ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα είναι στη Βουλή.

Click4more Έτσι κλείδωσε το “ναι” του ΣΥΡΙΖΑ στη Σακελλαροπούλου

Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε ταξίδι στις ΗΠΑ με την οικογένειά του, ένα ταξίδι που είχε, όπως έχει αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό και το οποίο δεν μπορεί να ακυρώσει για να είναι παρών στη Βουλή και στην ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να ψηφίσει με επιστολική ψήφο, καθώς το ταξίδι του δεν γίνεται στο πλαίσιο αποστολής της Βουλή.

Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία για την εκλογή Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ερμηνεύεται… ποικιλοτρόπως από πολλούς και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως είναι ο τρόπος για να εκφράσει ο πρώην πρωθυπουργός την δυσαρέσκειά του του με την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον νέο ΠτΔ.

Πάντως, αυτό, τη δυσαρέσκεια δηλαδή, το διαψεύδουν πηγές από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς έχε στείλει επιστολή και στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι εάν βρίσκονταν στην Ελλάδα και στην ψηφοφορία θα ψήφιζε τη Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 13
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 34
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1