Κόσμος

Λιβύη: Ο Σάρατζ κατηγορεί τον Χάφταρ για παραβίαση της εκεχειρίας

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Φαγεζ αλ Σάρατζ ανέφερε παραβίαση της εκεχειρίας από μονάδες του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του στρατάρχη Χάφταρ κοντά στην Τρίπολη.

“Οι μονάδες του διοικητή Χαλίφα Χάφταρ έπληξαν με βλήματα όλμου κατοικημένες συνοικίες στην περιοχή Σαλάχ αλ-Ντιν, κάτι που συνιστά μια ακόμη παραβίαση της εκεχειρίας μετά τη διάσκεψη του Βερολίνου”, μετέδωσε σήμερα το λιβυκό τηλεοπτικό δίκτυο Alahrar, επικαλούμενο τον Μοχάμεντ Γκουνούνου, εκπρόσωπο του λιβυκού στρατού που τελεί υπό τις εντολές της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη.

Ακόμη το τηλεοπτικό επιτελείο επικαλείται επίσης έναν διοικητή μονάδας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας κοντά στη συνοικία Αιν Ζάρα που είπε ότι οι στρατιώτες του απέκρουσαν επίθεση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του Χάφταερ νότια της Τρίπολης.

Click4more: Σάρατζ: Καταστροφικό το μπλόκο στις πετρελαιοπηγές – Δεν θα συναντηθώ με τον Χάφταρ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το al-Mashhad, σφοδρές μάχες αναφέρθηκαν στα νότια προάστια της Τρίπολης αρκετές ώρες μετά τη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου για τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη.

Η πληροφορία επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν σε όλη την πρωτεύουσα. Αργότερα, η διοίκηση της 155ης ταξιαρχίας πεζικού ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες της ανέλαβαν δράση για να σταματήσουν επίθεση στην Αιν Ζάρα από Σύρους μαχητές “που είχαν παραβιάσει επανειλημμένα την εκεχειρία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία ανήμερα των Χριστουγέννων – «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά»
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS