Κόσμος

Κοροναϊός: Ένα παιδί πέντε ετών το νέο κρούσμα στη Γερμανία

Ο κοροναϊός έχει χτυπήσει και τη Γερμανία και το τραγικό είναι πως το έκτο κρούσμα στη χώρα είναι ένα παιδί πέντε ετών από το Σίγκσντορφ της Βαυαρίας.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για το παιδί ενός υπαλλήλου της εταιρίας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας «Webasto», τον οποίο έχει μολύνει ο κοροναϊός, μαζί με άλλους τρεις εργαζόμενους στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, όλα τα μέλη της οικογένειας παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και υποβάλλονται σε εξετάσεις, όπως και το άμεσο περιβάλλον τους.

«Η κατάσταση της υγείας όλης της οικογένειας είναι σταθερή. Τα παιδιά έχουν ήδη αρρωστήσει ελαφρώς και έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, αλλά θεωρούμε ότι όλη η οικογένεια έχει πιθανότατα επιμολυνθεί», δήλωσε στην εφημερίδα ο καθηγητής Τόμας Γκλουκ και διευκρίνισε ότι πρόκειται για τους γονείς, ένα βρέφος έξι μηνών και δύο παιδιά έως πέντε ετών.

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίου για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός, η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac εκτίμησε σήμερα ότι θα χρειαστούν περίπου τέσσερις μήνες προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί η έρευνα και όλες οι απαραίτητες δοκιμές.

Η CureVac θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διαδικασία και γι’ αυτόν τον σκοπό θα λάβει επιπλέον πόρους ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της Συμμαχίας για Καινοτομίες στον τομέα της Ετοιμότητας απέναντι σε Επιδημίες (CEPI).

«Αναπτύσσουμε ήδη μια ουσία εμβολίου, η οποία έπειτα από επιτυχείς προκλινικές έρευνες θα μπορεί να δοκιμαστεί σε κλινικές έρευνες, με ανθρώπους. Αυτό θα έχει ολοκληρωθεί σε 16 εβδομάδες», δήλωσε η Πρόεδρος της εταιρίας Μαριόλα Φοτίν-Μλέτσεκ.

«Ο κοροναϊός προκαλεί αυτές τις μέρες ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους. Η ανάπτυξη ενός εμβολίου είναι μια εξαιρετικά σημαντική συνεισφορά στην προσπάθεια περιορισμού της ασθένειας», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας ‘Ανια Κάρλιτσεκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
20