Κόσμος

Κοροναϊός: Οι Βρυξέλλες αποδεσμεύουν 10 εκατ. ευρώ για την έρευνα για τον ιό

Ο κοροναϊός έχει εισβάλει με απειλητικές διαθέσεις και στην Ευρώπη με τις Βρυξέλλες αποδεσμεύουν 10 εκατ. ευρώ για την έρευνα για τον φονικό ιό.

Την ώρα που ο  νέος κοροναϊός εξαπλώνεται στην Κίνα και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδεσμεύει ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την έρευνα για τον ιό που δεν έχει βρεθεί ακόμη καμία θεραπεία.

Οι Βρυξέλλες απηύθυναν κατεπείγουσα έκκληση για ερευνητικά σχέδια με τα οποία «θα μάθουμε περισσότερα για την επιδημία του νέου κοροναϊού, θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη κλινική διαχείριση των ασθενών και θα βελτιώσουν την προετοιμασία και τα αντανακλαστικά των υπηρεσιών δημόσιας υγείας», εξηγεί η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της.

«Πρέπει να έχουμε μια πολυδιαστατική και διακυβερνητική απάντηση στον κορονοϊό και η έρευνα είναι ένα βασικό στοιχείο. Πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τον ιό ώστε να στοχοθετήσουμε καλύτερα τα μέτρα πρόληψης και να διασφαλίσουμε την καλύτερη αντιμετώπιση των πολιτών μας», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου για να ανταποκριθούν στην έκκληση της Επιτροπής.

Μέχρι στιγμής από τον νέο κοροναϊό έχουν χάσει τη ζωή τους 213 άνθρωποι και τα κρούσματα φτάνουν τις 10.000 στην ηπειρωτική Κίνα (εκτός Χονγκ Κονγκ και Μακάο). Περίπου 100 κρούσματα έχουν αναφερθεί σε άλλες 20 χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που αναφέρονται στα έγγραφα Επστάιν – Ανάμεσά τους οι Κιμ Καρντάσιαν, Κερτ Κομπέιν και Ρόμπερτ ντε Νίρο
Η αναφορά των ονομάτων δεν σημαίνει απαραίτητα κάποια εμπλοκή στην υπόθεση καθώς θα μπορούσαν να είναι ακόμη και αναφορές σε δημοσιεύματα στους φακέλους της έρευνας
Τζέφρι Επστάιν