Κόσμος

Κοροναϊός: Συνελήφθη 36χρονη που απέκρυψε ότι είχε έρθει σε επαφή με άτομο από πληγείσα περιοχή!

Ο κοροναϊός εξακολουθεί να προκαλεί συναγερμό σε παγκόσμιο επίπεδο και οι εξελίξεις στην Κίνα "τρέχουν" με φρενήρεις ρυθμούς.

Μια 36χρονη γυναίκα στον βόρειο δήμο Τιαντζίν της Κίνας τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση σήμερα επειδή «απέκρυψε σκοπίμως» την επαφή της με κάποιον από μια περιοχή που έχει πληγεί από τον κοροναϊό.

Όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η γυναίκα, με επώνυμο Λι, παρέβη τα προληπτικά μέτρα κατά του ιού και τις ελεγκτικές εργασίες με τις ενέργειές της και οι τοπικές κρατικές αρχές δημόσιας ασφαλείας την έθεσαν υπό «διοικητική κράτηση». Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αφεθεί ελεύθερη.

Click4more: Κοροναϊός: Ο ΠΟΥ ξεκινάει πόλεμο κατά της παραπληροφόρησης

Ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό που ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές, έχει αυξηθεί σε 361, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 17.000.

Το Πεκίνο έχει εφαρμόσει αυστηρούς περιορισμούς στις μεταφορές σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από τον ιό και ζήτησε όλους όσους επισκέφτηκαν την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της νόσου, όπου έχουν καταγραφεί όλοι οι θάνατοι, να απομονωθούν για 14 μέρες.

Κοροναϊός: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Κίνα έως το τέλος Φεβρουαρίου

Η Lufthansa ακυρώνει τις πτήσεις προς και από το Πεκίνο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αεροπορική εταιρεία. Αναστολή των πτήσεών τους προς και από το Πεκίνο ανακοίνωσαν επίσης η ελβετική Swiss και η αυστριακή Austrian Airlines.

Οι πτήσεις της Lufthansa προς τις κινεζικές πόλεις Ναντζίνγκ, Σενγιάνγκ και Σινγκντάο αναστέλλονται πάντως μέχρι το τέλος του χειμερινού προγράμματος πτήσεων στις 28 Μαρτίου. Έτσι, συνολικά ακυρώνονται 54 πτήσεις την εβδομάδα από τη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία προς την Κίνα. Η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον όμιλο της Lufthansa, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία. Πάντως οι 19 εβδομαδιαίες πτήσεις προς και από το Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Δεκάδες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως έχουν ήδη σταματήσει να πετούν προς την Κίνα. Ορισμένες μάλιστα δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι πότε ακριβώς αναστέλλουν τις πτήσεις τους. Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες τις ακύρωσαν μέχρι το τέλος Μαρτίου ενώ η Delta Airlines μέχρι το τέλος Απριλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες